header

מתכון לפסטה עם קוביות טופו וירקות

המתכון הבא משלב בתוכו פסטה, ירקות וטופו - שילוב היוצר מנה צבעונית, בריאה וטעימה. הקייל הוא מעין כרוב עלים בריא ומלא סגולות ויתרונות בריאותיים רבים כמו: סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, ויטמין C ברמות גבוהות, ברזל, אבץ, מגנזיום וחומצה פולית, ואפשר להכין איתו רטבים, מוקפצים, שייקים, ממולאים ועוד...

מתכון לפסטה עם קוביות טופו וירקות: קייל טרי

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פסטה עם קוביות טופו וירקות

הקייל: את הקייל אפשר להכין כמו במתכון ולצלות במחבת, או להוסיף אותו חלוט וקצוץ. קחו בחשבון, כאשר הקייל חם הוא מאבד חלק מסגולתיו, כך שהדרך לשמור על ערכו הגבוה היא להוסיף אותו חי למנה, לבחירתכם. על מנת לרכך אותו מומלץ לחלוט אותו במים לפני ההכנה או האכילה באופן הבא: שימו את הקייל בקערה, שפכו מעליו מים רותחים, השרו במשך כמה דקות לריכוך והעבירו למי קרח (לא חובה), לבסוף סננו ויבשו.

טופו: במתכון הבא השתמשתי בטופו בטעם טבעי, אפשר להחליף אותו בטופו בטעמים אחרים כדי להעשיר את טעם המנה. אם השתמשתם רק בחלק מהטופו אחסנו אותו בקופסה אטומה במקרר עם מים קרים, הטופו מחזיק כך רק כמה ימים בודדים. 

פסטה: כל פסטה בצורות תתאים, ואפילו ספגטי.

עשבי תיבול: להעשרת המנה ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו: כוסברה, פטרוזיליה, נענע, שמיר, או בצל ירוק קצוץ. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפסטה עם קוביות טופו וירקות
רכיבים לפסטה עם קוביות טופו וירקות:
טופו - 300 גרם (חבילה)
פסטה פוזילי - 500 גרם (או פנה/קונכיות)
קישוא - 1 גדול (קלוף)
גזר - 1 (גדול, מגורד דק)
קייל - כוס עלים (קצוצים)
שיני שום - 2-3 (כתושות)
שמן זית - 3 כפות
סויה - 2 כפות
מיץ לימון - מ-⅓ לימון
חרדל דיז'ון - 2 כפות
טימין - ½ כפית
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ⅓ כפית
אופן הכנת פסטה עם קוביות טופו וירקות:
  1. מבשלים את הפסטה במי מלח, לפי הוראות היצרן. לאחר מכן מסננים ושומרים ½ כוס ממי הבישול.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים מעט שמן זית, חותכים את הקישוא לקוביות קטנות, מוסיפים למחבת ומטגנים כ-4 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה. preperation
  3. קוצצים דק את הקייל, ומוספים למחבת. preperation
  4. מגרדים דק את הגזר בעזרת פומפייה ,מוסיפים למחבת ומערבבים. preperation
  5. מסננים את הטופו מהמים, מייבשים, חותכים לקוביות ומוסיפים למחבת. לאחר מכן מוסיפים יחד: שום כתוש, מלח, פלפל, פפריקה, חרדל, טימין, סויה ומבשלים כ-3-4 דקות עד שהטופו נצרב ומשחים. preperation
  6. מוסיפים למחבת את הפסטה, כ-⅓ כוס ממי הבישול ומיץ לימון. מערבבים היטב, מקפיצים ומבשלים על להבה בינונית עד שהנוזלים מעט מצטמצמים ונספגים בפסטה. בשלב זה טועמים, ואם יש צורך מתבלים במלח ופלפל. preperation
  7. מגישים את המנה בתוך צלחת עמוקה - ואוכלים בהנאה גדולה! preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או קשיו קלוי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.