header

מתכון לסלט נודלס תאילנדי ברוטב בוטנים

טעמים מיוחדים מזכירים מקומות טובים שהיינו בהם, והניסיון לשחזר את אותם רגעים בעזרת מנות שונות, כאילו נותן לנו את היכולת לחזור לשם על כנפי הדמיון. מתכון סלט הנודלס שלפניכם יחזיר רבים לאותו טיול קסום בתאילנד ויגרום למי שעוד לא היה שם לטעום קצת מאחת מהמנות הידועות והטעימות שמוגשות ברחבי המדינה הציורית הזו.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט נודלס תאילנדי ברוטב בוטנים מקור תמונה: feastingathome
רכיבים לרוטב בוטנים:
זנגביל - 3 פרוסות (טרי)
חמאת בוטנים - ¼ כוס
מיץ תפוזים - ¼ כוס
מיץ לימון - 3 כפות
רוטב סויה - 2 כפות
דבש - 3 כפות (או אגבה)
שמן שומשום - 3 כפות
רוטב חריף - ½-1 כפית
מלח - ½ כפית
רכיבים לסלט:
אטריות אורז - 170 גרם (בסגנון תאילנדי או כל סוג אטריות אחר, מבושלות)
תערובת ירקות - 4 כוסות (כרוב, גזר וצנון מגורדים)
פלפל אדום - 1 (פרוס דק)
בצלים ירוקים - 3 (פרוסים)
כוסברה - ½ צרור (קצוצה)
פלפל חלפיניו - 1 כף (קצוץ דק)
בוטנים - ¼-½ כוס (קלויים וכתושים לקישוט)
אופן הכנת הרוטב בוטנים:
  1. הכניסו את כל רכיבי הרוטב אל מעבד המזון וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה.
אופן הכנת הסלט:
  1. בקערה בינונית ערבבו יחד את כל הירקות המגורדים וערבבו היטב.
  2. הוסיפו את האטריות המבושלות כשהן קרות וצקו מרוטב הבוטנים לפי הטעם. טעמו, המליחו ופלפלו לפי הטעם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.