המתכון הבא טעים וקל כל כך להכנה שהוא יכול לשמש כמנת פתיחה ואפילו כמנה עיקרית שתשביע אתכם למשך שעות רבות. הטעם הנפלא של הירקות הצלויים יחד עם המרקם המרענן של גרגירי התירס הטריים יוצר סלט מעניין וטעים כאחד שיגרום לכם לרגע קטן של אושר גדול.
אופן הכנת הסלט:
-
חממו תנור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.
-
רפדו תבנית בנייר אפייה, הניחו בתוכה את תפוחי האדמה, הפלפלים, הכמון וכן את המלח, אבקת הצ'ילי, חצי מכמות השמיר ושמן הזית. ערבבו את הכל.
-
השאירו במרכז חלל ריק עבור קלח התירס, והניחו אותו יחד עם הקליפה שמכסה את הגרעינים הצהובים.
-
כעת, הכניסו את התבנית לתנור למשך כ-30 דקות, לאחר שתם הזמן הוציאו את קלח התירס מהתבנית והמשיכו לצלות ללא התירס עוד כ-30 דקות נוספות או עד שתפוחי האדמה נעשים רכים.
-
בעוד שתפוחי האדמה ממשיכים להיצלות בתנור, הסירו את הקליפה מקלח התירס. החזיקו את התירס במאונך על בסיס יציב, ובעזרת סכין חדה עברו מלמעלה למטה והפרידו את גרעיני התירס מהקלח.
-
לאחר שתפוחי האדמה רכים דיים, העבירו את תכולת התבנית אל קערה, פזרו מעל את גרעיני התירס, בצל ירוק, גזר ואת שאר השמיר הקצוץ. ערבבו היטב והגישו חם או קר.