header

מתכון לסלט ירקות טריים וצלויים

המתכון הבא טעים וקל כל כך להכנה שהוא יכול לשמש כמנת פתיחה ואפילו כמנה עיקרית שתשביע אתכם למשך שעות רבות. הטעם הנפלא של הירקות הצלויים יחד עם המרקם המרענן של גרגירי התירס הטריים יוצר סלט מעניין וטעים כאחד שיגרום לכם לרגע קטן של אושר גדול. 
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט ירקות טריים וצלויים מקור תמונה: aberdeenskitchen
רכיבים לסלט:
תפוחי אדמה - 1 קג' (אדומים קטנים, חצויים)
תירס - 1 (קלח עם העלים)
פלפל אדום - 1 (חתוך לקוביות)
פלפל כתום - 1 (חתוך לקוביות)
פלפל ירוק - 1 (חתוך לקוביות)
כמון - ½ כפית
אבקת צ'ילי - ¼ כפית
מלח גס - 1 כף
שמיר - 1 כפית (קצוץ)
גזר - 1 (קלוף וחתוך לרצועות דקות עם קולפן – לקישוט)
בצל ירוק - 1 (פרוס דק לקישוט)
שמן זית - 3 כפות
אופן הכנת הסלט:
  1. חממו תנור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. רפדו תבנית בנייר אפייה, הניחו בתוכה את תפוחי האדמה, הפלפלים, הכמון וכן את המלח, אבקת הצ'ילי, חצי מכמות השמיר ושמן הזית. ערבבו את הכל.
  3. השאירו במרכז חלל ריק עבור קלח התירס, והניחו אותו יחד עם הקליפה שמכסה את הגרעינים הצהובים.
  4. כעת, הכניסו את התבנית לתנור למשך כ-30 דקות, לאחר שתם הזמן הוציאו את קלח התירס מהתבנית והמשיכו לצלות ללא התירס עוד כ-30 דקות נוספות או עד שתפוחי האדמה נעשים רכים.
  5. בעוד שתפוחי האדמה ממשיכים להיצלות בתנור, הסירו את הקליפה מקלח התירס. החזיקו את התירס במאונך על בסיס יציב, ובעזרת סכין חדה עברו מלמעלה למטה והפרידו את גרעיני התירס מהקלח.
  6. לאחר שתפוחי האדמה רכים דיים, העבירו את תכולת התבנית אל קערה, פזרו מעל את גרעיני התירס, בצל ירוק, גזר ואת שאר השמיר הקצוץ. ערבבו היטב והגישו חם או קר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.