לדלעת יש אינספור שימושים במטבחים רבים בעולם, כשניתן להכין ממנה מרקים, ריבות, מאפים וכמובן סלטים שונים. אחד הטעימים שבהם מגיע מהמטבח הטריפוליטאי שעושה הרבה כבוד לירק הגדול והמיוחד הזה, ונקרא "צ'רשי קראע". המחית הכתומה והטעימה הזו עושה פלאים לכריכים שמכינים איתה, לכן כדאי שתנסו את המתכון לסלט דלעת ותוכלו ליהנות ממרח נהדר שכמותו עדיין לא טעמתם.
אופן הכנת הסלט דלעת:
-
חממו 2 כפות שמן בסיר בינוני על להבה בינונית.
-
כאשר השמן חם הוסיפו שום, כמון, פפריקה וצ'ילי. תבלו במלח וערבבו.
-
טגנו עד שהשום מקבל גוון זהוב. הוסיפו דלעת, אריסה ודבש וערבבו יחדיו.
-
בשלו יחדיו עד שהדלעת מתחממת.
-
הסירו מהאש, הוסיפו את מיץ הלימון וערבבו היטב.
-
טעמו והוסיפו תבלינים לפי טעמכם, המטבל אמור להיות בעל טעם מעט חריף וחמצמץ.
-
זלפו את יתרת שמן הזית והגישו צונן או קר לצד יוגורט ופיתות חמות, או כקישוט לקוסקוס.
-
אם אתם צריכים להגיש את הסלט מאוחר יותר, הכניסו למקרר. תוכלו להשתמש בו עד שבוע מיום ההכנה.