header

מתכון לסלט חצילים רומני

סלט החצילים הזה הוא מנה רומנית מסורתית שלרוב מוגשת לצד לחם כפרי ועגבניות טריות. את הסלט הזה נוהגים להגיש אל השולחן בראשית הארוחה, כדי לפתוח לאורחים את התיאבון, אבל אין שום סיבה שלא ליהנות ממנו גם בכל זמן אחר. המנה הזו קלה מאוד להכנה, אז אחרי שתתנסו במתכון הזה פעם אחת, לא תהיה לכם שום בעיה לעשות זאת פעמים נוספות! 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלט חצילים רומני מקור תמונה: jocooks
רכיבים לסלט חצילים רומני:
חצילים - 4 (גדולים)
בצל - ½ (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
שמן קנולה - ¼ כוס
אופן הכנת הסלט חצילים רומני:
  1. חממו תנור ל-190 מעלות.
  2. הניחו נייר אפייה על תחתית תבנית גדולה, חוררו מעט את החצילים בעזרת מזלג והניחו אותם בתוך התבנית.
  3. הכניסו את התבנית עם החצילים לתנור, וסובבו אותם מדי כמה דקות על צדם.
  4. כאשר החצילים רכים דיים, הוציאו אותם מהתנור והניחו בצד להתקררות.
  5. לאחר שהחצילים התקררו, הסירו את הקליפה שלהם בעזרת סכין.
  6. הכניסו את החצילים למעבד מזון, הוסיפו בצל ומלח והחלו לערבב היטב.
  7. במהלך ערבוב המצרכים במעבד המזון, הוסיפו לאט את השמן.
  8. לאחר שנוצרה תערובת אחידה בעלת מרקם משחתי, העבירו אותה לצנצנת זכוכית, תקנו תיבול במידת הצורך והניחו במקרר עד להגשה לשולחן.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את המנה לצד לחם כפרי ועגבניות טריות חתוכות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.