המתכון הבא מזכיר מאוד את סלט המיונז הרוסי, אך מקבילו הפולני עשיר ברכיבים שיוצרים יחדיו סלט צבעוני ועשיר בירקות בריאים ומופלאים, כמו: אפונה, גזר, שעועית ותפוח אדמה ועוד הרבה דברים טובים וטעימים. את הסלט הנהדר הזה מגישים לרוב בעיקר בחגים גדולים וחשובים, אבל אתם בהחלט יכולים להכין ולשלב אותו גם במסגרת כל ארוחה - מיוחדת או יומיומית. לאחר שתטעמו אותו בפעם הראשונה כנראה שתתאהבו בטעם ובמרקם המיוחדים שלו!
אופן הכנת הסלט:
-
הכניסו לתוך סיר בינוני קוביות גזר משני הצבעים יחד עם מים שיכסו את כולן וחמאה. בשלו על להבה בינונית-גבוהה עד לריכוך כמעט מלא של הגזר. חשוב לוודא שהקוביות שומרות על צורתן.
-
הוציאו את קוביות הגזר המבושלות מהסיר והעבירו אותן לכלי עם מי קרח על מנת לעצור את תהליך הבישול, והניחו אותו בצד.
-
הכניסו לתוך קערה גדולה את כל רכיבי הסלט למעט המיונז, החרדל המלח והפלפל.
-
ערבבו היטב ובעדינות כדי לא לרסק את הירקות המרוככים, הוסיפו מיונז, חרדל, מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו שוב, טעמו ושפרו טעמים אם צריך.
-
שמרו בקירור עד להגשה.