header

מתכון לסלט ירקות פולני מסורתי

המתכון הבא מזכיר מאוד את סלט המיונז הרוסי, אך מקבילו הפולני עשיר ברכיבים שיוצרים יחדיו סלט צבעוני ועשיר בירקות בריאים ומופלאים, כמו: אפונה, גזר, שעועית ותפוח אדמה ועוד הרבה דברים טובים וטעימים. את הסלט הנהדר הזה מגישים לרוב בעיקר בחגים גדולים וחשובים, אבל אתם בהחלט יכולים להכין ולשלב אותו גם במסגרת כל ארוחה - מיוחדת או יומיומית. לאחר שתטעמו אותו בפעם הראשונה כנראה שתתאהבו בטעם ובמרקם המיוחדים שלו!
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט ירקות פולני מסורתי מקור תמונה: coffeeandvanilla
רכיבים לסלט:
גזר - 500 גרם (קלוף וחתוך לקוביות)
גזר לבן - 250 גרם (קלוף וחתוך לקוביות)
שעועית - 200 גרם (חומה או לבנה מבושלת או מקופסת שימורים)
אפונה - 250 גרם (מסוננת ומיובשת, מקופסת שימורים)
תירס - 200 גרם (מסונן ומיובש, מקופסת שימורים)
תפוחי אדמה - 250 גרם (מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ)
תפוחי עץ - 200 גרם (קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ)
מלפפונים כבושים - 200 גרם (במי מלח)
מיונז - 200 גרם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חרדל - לפי הטעם
חמאה - 2 כפות (או שמן)
אופן הכנת הסלט:
  1. הכניסו לתוך סיר בינוני קוביות גזר משני הצבעים יחד עם מים שיכסו את כולן וחמאה. בשלו על להבה בינונית-גבוהה עד לריכוך כמעט מלא של הגזר. חשוב לוודא שהקוביות שומרות על צורתן.
  2. הוציאו את קוביות הגזר המבושלות מהסיר והעבירו אותן לכלי עם מי קרח על מנת לעצור את תהליך הבישול, והניחו אותו בצד.
  3. הכניסו לתוך קערה גדולה את כל רכיבי הסלט למעט המיונז, החרדל המלח והפלפל.
  4. ערבבו היטב ובעדינות כדי לא לרסק את הירקות המרוככים, הוסיפו מיונז, חרדל, מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו שוב, טעמו ושפרו טעמים אם צריך.
  5. שמרו בקירור עד להגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.