כשאומרים לבן העדה הטריפוליטאית את המילה בָּזִין, הוא מיד חושב על תבשיל בשרי עם רוטב אדום וכדורי בצק מבושלים. למעשה, הבזין הוא בעצם כדור הבצק המבושל במים ולא הרוטב והבשר, אך השילוב הזה נתן את השם לכל המנה עצמה. המרקם הנימוח של התבשיל עם הנגיעות המעקצצות של הפלפל, יתנו לכם רצון לאכול ממנו עוד ועוד ואפילו לנגב את הצלחת עם החלק הלבן של הלחם ממש כמו טריפוליטאי אסלי.
מקור תמונה:
libyanfood
אופן הכנת הבשר עם רוטב:
-
צקו שמן זית בסיר גדול ועמוק והניחו מעל להבה בינונית-גבוהה.
-
כאשר השמן חם, הוסיפו לתוכו גרגירי חילבה, בצל, צ'ילי ופלפל ירוק וערבבו היטב. טגנו עד שהבצל נעשה רך.
-
הוסיפו את הבשר לסיר וערבבו כך שהוא ייצרב מכל הצדדים.
-
הוסיפו את התבלינים וערבבו, לאחר מכן הוסיפו את השום ואת רסק העגבניות וערבבו שוב.
-
כעת צקו אל תוך הסיר ½ ליטר מים רותחים והביאו לרתיחה את כל התבשיל.
-
לאחר שהתבשיל רתח, הנמיכו את הלבה לנמוכה ובשלו כ-15 דקות. מיד לאחריהן צקו את יתר המים (1 ליטר) ובשלו עוד כ-45 דקות על להבה בינונית, עד תום הבישול.
-
כעת הוסיפו את תפוחי האדמה עם הדלעת ובשלו על להבה נמוכה, בינתיים הכינו את בצק הבזין. התבשיל מוכן כאשר תפוחי האדמה מבושלים ורכים והבזין מוכן.
אופן הכנת הבצק:
-
הרתיחו יחד מים עם מלח והוסיפו את הקמח.
-
ערבבו עד לקבלת עיסה, וממנה צרו מספר כדורים בגודל הרצוי של עד כדור טניס.
-
לאחר שהתבשיל מוכן, צקו ממנו לקעריות והניחו בתוכן כדורי בצק וביצה והגישו חם.