את המתכון שלפניכם מכינים בדרך כלל על ידי מילוי של ירקות שונים, אך בגרסה הבאה תוכלו לחסוך זמן רב מפני שלא תצטרכו לעשות זאת! במקום מילוי הירקות, אתם תכינו אותם לצד כדורי בשר קלילים ומתובלים שיחד יצרו מנה בוכרית מסורתית עם טוויסט.
מקור תמונה:
theguardian
אופן הכנת התבשיל:
-
חממו את השמן בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו לו חצילים ותפוחי עץ. טגנו יחד במשך 6-8 דקות תוך ערבוב לעתים.
-
הוסיפו לסיר רסק עגבניות, שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים, עגבניות, 1 כפית מלח ופלפל בנדיבות.
-
הוסיפו לסיר את מרק העוף והמים והביאו את התערובת לרתיחה. הנמיכו את הלהבה לבינונית, כסו את הסיר ובשלו במשך 15 דקות.
אופן הכנת הקציצות בשר:
-
הכניסו לקערה בינונית את הבשר הטחון עם תפוח האדמה המגורר, שליש מכמות פירורי הלחם, 1 ביצה, פטרוזיליה, 1 כפית מלח ופלפל בנדיבות. ערבבו היטב וצרו כדורים בגודל של כדורי פינג פונג.
-
פזרו את פירורי הלחם שנותרו על צלחת שטוחה וטרפו את הביצה הנותרת בקערה קטנה נפרדת. טבלו את כדורי הבשר בביצה ולאחר מכן צפו אותם בפירורי הלחם.
-
חממו ½ כוס שמן במחבת רחבה וטגנו את הכדורים במשך 6 דקות תוך היפוכם מדי פעם עד שהם ישחימו.
-
הוסיפו את כדורי הבשר לסיר עם הירקות והניחו צלחת רחבה מעליהם כדי להשקיע אותם בתוך התבשיל. בשלו על להבה בינונית במשך 40 דקות והסירו את הצלחת 10 דקות לפני תום זמן הבישול.
-
הוציאו את התבשיל לצלחת הגשה עמוקה, פזרו מעליו פיסטוקים והגישו חם.