אם יש תכונה בולטת אחת במטבח הפרסי אז היא השימוש המדויק בעשבי תיבול ותבלינים במגוון מנות שחייבים לנסות. המתכון הבא לכופתאות בשר בניחוח נענע ועשבי תיבול מוכיח זאת בצורה נפלאה, ואתם תתאהבו בתבשיל הנפלא הזה בכל נגיסה מחדש, וכך גם כל מי שיטעם ממנו.
מקור תמונה:
food52
אופן הכנת הכופתאות בשר:
-
שטפו את האורז תחת מים קרים עד שהמים שיצאו תחתם יהיו נקיים. הכניסו את האורז למעבד מזון יחד עם שום, נענע ו-1 בצל והפעילו עד לקבלת תערובת במרקם גס. העבירו את התערובת לקערה גדולה והוסיפו לה בשר, ביצה, מלח ופלפל. ערבבו היטב.
-
צרו מתערובת הבשר כדורים בגודל הרצוי והניחו אותן בתבנית בצד. חממו שמן במחבת גדולה עם שוליים רחבים (או סיר) וטגנו את כדורי הבשר במשך 6-8 דקות, עד שהם ישחימו מכל צדיהם. העבירו את הכדורים לצלחת רחבה.
-
הוסיפו שמן למחבת עליה טיגנתם את הקציצות במידת הצורך והוסיפו לה את שארית הבצל. טגנו אותו על להבה בינונית במשך 15 דקות, או עד שהוא ישחים קלות.
-
הוסיפו למחבת רסק עגבניות, קינמון, כורכום ומים והביאו לרתיחה.
-
הנמיכו את הלהבה ותבלו עם מלח ופלפל.
-
הכניסו את כדורי הבשר בעדינות לתוך המחבת/סיר, כסו והנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית. הניחו לתבשיל להתבשל במשך 30 דקות, או עד שכדורי הבשר יתרככו.
-
הוסיפו את מיץ הלימון לקראת סיום הבישול, ערבבו קלות והגישו חם.