header

מתכון לבשר מוקפץ בנוסח מונגולי

אוהבים מוקפץ? אם יש לכם חצי שעה פנויה, למה שלא תכינו מנה נהדרת שכל המשפחה תאהב, עם בשר רך ורוטב שיגרום לכולם ללקק את האצבעות עם ירקות בריאים שכוללים שום וג׳ינג׳ר. כל מה שאתם צריכים זה להכין קצת אורז בצד, ויש לכם ארוחת ערב פשוטה ונהדרת שתרצו להכין ולאכול ממנה עוד ועוד.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לבשר מוקפץ בנוסח מונגולי מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים לבשר מונגולי:
גזר - 1 (מקולף וחתוך לגפרורים - חיתוך ז׳וליין)
פלפל אדום - 1 (חתוך לרצועות)
שמן - 3 כפות (מחולקות)
פלאנק סטייק - 450 גרם (חתוך דק)
קורנפלור - 32 גרם
בצל ירוק - 4 גבעולים (חתוכים גס)
שומשום - 1 כפית (אופציה לקישוט)
רכיבים לרוטב:
ג׳ינג׳ר - 1 כפית (מקולף ומגורד)
שיני שום - 4 (מקולפים ומגורדים)
סוכר חום - 75 גרם
מים - 80 מ״ל
רוטב סויה - 80 מ״ל
רוטב סרירצ׳ה - 1 כפית (אפשר יותר - לפי הטעם)
אופן הכנת בשר מונגולי:
  1. הניחו את חתיכות הבשר בקערה, הוסיפו את הקורנפלור וערבבו עד שהם מצופים בו היטב. בשלב זה מומלץ גם להכין את הרוטב.
  2. במחבת גדולה או ווק, חממו 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה. כשהמחבת חמה, הוסיפו לה את הגזרים והפלפל האדום, והקפיצו עד שהם מקבלים מרקם פריך-רך או לפי הטעם שלכם. ערבבו לעיתים קרובות, ולבסוף הניחו את הירקות על צלחת.
  3. הגבירו את עוצמת האש לגבוהה והוסיפו עוד כף שמן. כשהשמן חם, הוסיפו את הבשר וצלו אותו למשך 2 דקות מכל צד עד שהוא מקבל ציפוי פריך. הוסיפו עוד שמן אם נראה שהמחבת מתייבשת, ועדיף שתטגנו את הבשר במקבצים ולא הכול ביחד.
  4. הוסיפו למחבת את הירקות שכבר טיגנתם ביחד עם הבצל הירוק והרוטב שהכנתם, וערבבו היטב. הנמיכו את עוצמת האש לבינונית-נמוכה וטגנו על סף רתיחה עד שהרוטב מתעבה - כ-3 דקות.
  5. הסירו מהאש, העבירו לכלי, קשטו עם שומשום והגישו לצד אורז או כל תוספת רצוייה.
אופן הכנת הרוטב:
  1. ערבבו בקערה את כל רכיבי הרוטב והניחו בצד עד לטיגון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.