header

סלמון בציפוי רוטב מיסו ותה שחור

נתחי סלמון מצופים ברוטב מיסו היא מנה שלרוב תוכלו להזמין במסעדות המתמחות באוכל אסייתי, גם כאן אצלנו בארץ, ואין ספק שהיא מביאה הרבה מאוד מטעמי המטבחים האהובים האלה אל הצלחת שלנו. אך למה ליהנות מהם רק אם אוכלים בחוץ? אנחנו מציעים לכם להכין אותה בבית, עם תוספת מיוחדת של תה שחור שרק תשדרג את הטעם ואת חוויית האכילה, ותהפוך את המנה האסייתית הפופולרית הזו לבת בית במטבח שלכם!

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
סלמון בציפוי רוטב מיסו ותה שחור מקור תמונה: Tasty
רכיבים לסלמון בציפוי רוטב מיסו ותה שחור:
מיסו - ½2 כפות (לבן, בהיר או כהה)
תה שחור - 2 כפות (לא מסוכר)
סירופ מייפל - 3 כפות
רוטב סויה - 2 כפיות
נתחי סלמון - 4 (עם העור)
שמן זית - 2 כפיות
בצל ירוק קצוץ - 2 כפות (פרוס אלכסונית)
לימון - ½ (לסחיטה מלמעלה)
אופן הכנת הסלמון בציפוי רוטב מיסו ותה שחור:
  1. בקערה קטנה, ערבבו יחד את המיסו, התה השחור, סירופ המייפל ורוטב הסויה.
  2. פזרו 3 כפות מהרוטב שבקערה על תחתיתה של תבנית גדולה מספיק כדי להכיל את נתחי הסלמון. סדרו את הנתחים, עם העור כלפי מטה, בשכבה אחת על הרוטב בתחתית התבנית.
  3. פזרו את שאר הרוטב בצורה שווה על נתחי הסלמון, עד שהם מצופים היטב. כסו את התבנית בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 30 דקות לפחות או עד לילה שלם.
  4. חממו את שמן הזית במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה למשך 1-2 דקות, עד שהוא מבהיק. הוציאו את התבנית עם נתחי הסלמון מהמקרר והכניסו אותם למחבת עם השמן, כשהצד עם העור כלפי מעלה (העבירו בקבוצות של שתיים-שתיים אם אין מספיק מקום במחבת).
  5. טגנו את הנתחים ללא הפרעה למשך ½3–4 דקות, או עד שהם מקבלים צבע חום כהה.
  6. הפכו את הנתחים בזהירות והחלישו את הלהבה לעוצמה בינונית. בשלו עוד 4-5 דקות, או עד שהסלמון מבושל היטב ובעל צבע עמום במרכז.
  7. העבירו לכלי הגשה וקשטו את נתחי הסלמון ממעל בפרוסות הבצל הירוק ובגרגירי השומשום הקלויים, סחטו מעט לימון ממעל. בתיאבון!
טיפ השף:
מומלץ להגיש לצד ירקות מטוגנים ואורז.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: