header

מתכון לסלמון אפוי עם אננס ורוטב

רוצים להכין מנת דג מיוחדת ומפתיעה בקלות ולהגיש לשולחן חווית טעמים של מתיקות, חריפות וחמיצות מרעננת - אבל אתם מפחדים מהרבה עבודה? אין שום סיבה לחשש! בעזרת המתכון שלפניכם תגלו כמה זה קל להכין סלמון אפוי עם אננס ורוטב בטעם משגע שיכול לשמש כמנה עיקרית בכל ארוחה חלבית. משום שמדובר בדג שרבים וטובים אוהבים לאכול, זוהי דרך נהדרת לגוון את התפריט שלכם אך עדיין לשמור על כוכב מרכזי ואהוב במיוחד על השולחן - אז שיהיה בתיאבון!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלמון אפוי עם אננס ורוטב מקור תמונה: delish.com
רכיבים למתכון לסלמון בתנור עם אננס:
טבעות אננס - 15-20 (מקופסת שימורים או טריות)
פילה סלמון - במשקל של כ-1,300 גרם (ללא עור, ניתן להמיר בדג דומה אך זמן הבישול עשוי להשתנות )
חמאה מומסת - 3 כפות
כוסברה - 2 כפות (קצוצה)
שיני שום - 3 (כתושות)
ג'ינג'ר - 2 כפיות (מגורר)
שמן שומשום - 2 כפיות
שבבי צ'ילי אדום - ½ כפית (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
שומשום קלוי - לקישוט (לא חובה)
בצל ירוק - לקישוט (חתוך דק, לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
תרסיס שמן - לתבנית
אופן הכנת המתכון לסלמון בתנור עם אננס:
  1. חממו מראש תנור ל-180 מעלות ובינתיים רפדו תבנית בנייר אפייה, רססו אותו בשמן וסדרו במרכזו את טבעות האננס בצורה כמה שיותר דומה לנתח הדג שלכם.
  2. תבלו את שני צדי הדג במלח ופלפל ואז הניחו אותו על פרוסות האננס.
  3. ערבבו בקערה קטנה את החמאה המומסת יחד עם רוטב צ'ילי חמוץ מתוק, כוסברה, שום, ג'ינג'ר, שמן שומשום ושבבי פלפל צ'ילי. הברישו את התערובת בנדיבות על הדג.
  4. הכניסו את התבנית לתנור למשך כ-25 דקות עד שהוא מבושל במרכזו ואז העבירו את התנור למצב צלייה למשך 2 דקות לקבלת מראה מוזהב. רצוי שלא להאריך את הזמן הזה יותר מדי כדי שלא לייבש את הדג.
  5. הוציאו את הדג מהתנור, קשטו בבצל ירוק וזרעי שומשום, העבירו לכלי הגשה לצד לימון או ליים חצוי ושיהיה בתיאבון.
טיפ השף:
מי שרוצה עוד קצת טעם של אננס יכול להוסיף כף או שתיים של נוזל מקופסת שימורי אננס לקערת הרוטב לפני המריחה על הדג.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: