header

שילוב מתבקש: נגיסי מק-אנד-צ׳יז שיעשו לכם ולילדים שמח בפה

ישנם צימודים קולינריים שפשוט נועדו לקרות – למשל השילוב הבא שאתם עומדים להכיר בין מנת המק-אנד-צ׳יז (מקרוני וגבינה) המפורסמת מהמטבח האמריקאי ובין נגיסים, אותם ״חטיפים״ קטנים, ממכרים ואפויים שניתן להכין ממגוון גדול של רכיבים. נגיסי מק-אנד-צ׳יז בתנור הם פשוט מנה נהדרת שאתם וגם הילדים שלכם יכולים להתמכר אליה, והילדים אף יכולים לעזור בהכנתה הפשוטה. הנגיסים הללו יכולים לשמש אתכם כמתאבן לארוחות חברים, כנשנוש שתתנו לילדים לבית הספר או כארוחת ביניים נחמדה. כך או כך אתם פשוט תלקקו את האצבעות אחרי שתכינו ותטעמו מהם.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 48
רמת קושי: קל
שילוב מתבקש: נגיסי מק-אנד-צ׳יז שיעשו לכם ולילדים שמח בפה מקור תמונה: pure wow
רכיבים לנגיסי מק-אנד-צ׳יז:
חמאה - 3 כפות (לא מומלחת)
בצל קטן - 1 (קצוץ)
קמח - ¼ כוס
חלב מלא - ½2 כוסות
פלפל קאיין טחון - ¼ כפית (לא חובה)
מלח - לפי הטעם, לתיבול
פלפל שחור - לפי הטעם, לתיבול
גבינת צ׳דר לבנה - 2 כוסות (מגוררת)
גבינת צ׳דר צהובה - 2 כוסות (מגוררת, מופרדות)
אופן הכנת נגיסי מק-אנד-צ׳יז:
  1. חממו תנור מראש ל-190 מעלות. שמנו 2 תבניות מיני-מאפינס עם ספריי שמן.
  2. חממו סיר גדול עם מים מומלחים עד לרתיחה. הכניסו לתוכו את המקרוני ובשלו על פי הוראות היצרן שעל האריזה, כ-7-9 דקות. בסיום סננו את המקרוני.
  3. בסיר גדול נפרד, בשלו את החמאה על להבה בינונית עד להמסתה. הוסיפו לסיר את הבצל וטגנו עד שהוא הופך לשקוף קלות, 4-5 דקות. הוסיפו את השום לסיר והמשיכו בטיגון עד שהוא מתחיל להעלות ריח, כדקה.
  4. שפכו את הקמח לתוך הסיר עם החמאה וערבבו היטב. בשלו למשך 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב לעיתים תכופות.
  5. הוסיפו את החלב וערבבו היטב עד לקבלת תערובת. הביאו את התערובת לסף רתיחה בבישול על להבה בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב.
  6. תבלו את הרוטב שבסיר עם מלח, פלפל שחור ופלפל קאיין. הורידו את הסיר עם הרוטב מהכיריים והוסיפו לתוכו תוך כדי ערבוב את גבינת הצ׳דר הלבנה ו-½1 כוסות מפירורי גבינת הצ׳דר הצהובה. ערבבו את התערובת עד שהגבינה נמסה לתוכה.
  7. הכניסו לתערובת את המקרוני המבושלים וערבבו אותם עד שכולם מכוסים היטב ברוטב.
  8. בעזרת כף מעוגלת או כף גלידה, צקו 2-½1 כפות של תערובת המק-אנד-צ׳יז לתוך כל אחד מהשקעים בתבנית המיני-מאפינס ששימנתם מראש.
  9. בזקו מעט מפירורי גבינת הצ׳דר הצהובה שנותרו על גבי כל אחד מהנגיסים בתבניות והכניסו אותן לתנור לאפייה. אפו עד שהגבינה נמסה והנגיסים מזהיבים, כ-17-20 דקות.
  10. הוציאו את התבניות מהתנור ותנו לנגיסים להתקרר במשך 15 דקות לפני שאתם מחלצים אותם מהתבניות. לאחר מכן הגישו אותם חמימים או בטמפרטורת החדר. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.