רבים מאיתנו משתגעים על מאפים מכל מני סוגים, ויש לא מעטים שפשוט לא יכולים להתנגד לפטריות - אז למה שלא נעשה את הדבר המתבקש ונשלב ביניהם? הכירו את המתכון הממכר שלנו לריבועי בצק עלים עם פטריות וגבינה - התענוג הפריך והמענג שיעשה לכם כבוד על כל שולחן ובכל ארוחה. בתאבון!
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים למתכון לנגיסי פטריות עם גבינה על בצק עלים:
אופן הכנת המתכון לנגיסי פטריות עם גבינה על בצק עלים:
-
במחבת שמונחת על להבה בינונית-גבוהה חממו את החמאה ושמן הזית.
-
כשמופיעות בועות ראשונות של חמאה, הוסיפו את הפטריות והטימין ואפשרו להם להתבשל במשך 2-3 דקות ללא ערבוב, עד שתחתית הפטריות מקבלת גוון שחום-זהוב.
-
בתום הזמן ערבבו את הפטריות והוסיפו עוד חמאה במידת הצורך. המשיכו לבשל ללא ערבוב נוסף עד שהפטריות הופכות לזהובות-שחומות, 4-5 דקות נוספות.
-
הנמיכו את עוצמת הלהבה לבינונית-נמוכה. הוסיפו את השום והפלפל השחור, ובשלו במשך דקה נוספת, עד שהשום מתחיל להפיץ ריח.
-
הסירו את המחבת מהכיריים, הניחו אותה על משטח בטוח וערבבו את תכולתה עם חומץ השרי. לבסוף הסירו את ענפי הטימין והניחו לפטריות להתקרר בצד.
-
חממו תנור מראש ל-200 מעלות ורפדו תבנית אפייה באמצעות נייר אפייה.
-
חתכו את בצק העלים המופשר בצורת שתי וערב - 3 קווים אופקיים ואנכיים שיצרו 9 ריבועים, שצלע כל אחד באורך של כ-8 ס"מ. סדרו את הריבועים במרחק זה מזה על גבי תבנית האפייה.
-
בעזרת סכין חרצו ריבוע פנימי בתוך כל ריבוע בצק, כ-½1 ס"מ פנימה מהשוליים, אך היזהרו לא לחתוך את הבצק עד התחתית. לבסוף הברישו את שולי הריבועים עם חלמון הביצה.
-
שימו 2 כפיות גבינה מגוררת בתחומי הריבוע הנוסף שחרצתם, מעליהן הוסיפו 1 כף מתערובת הפטריות ואז קשטו עם שכבה קטנה נוספת של גבינה.
-
אפו את נגיסי הפטריות במשך 15-17 דקות, עד שבצק העלים מתנפח ומקבל גוון זהוב-חום. לבסוף הוציאו מהתנור והניחו להתקררות בחוץ.
-
זהו, הנגיסים מוכנים לאכילה! לפני ההגשה קשטו כל ריבוע עם מעט עלי טימין (ללא הגבעול) - ואכלו בתאבון!