רוצים להכין מנה אלגנטית עם טעמים נפלאים שמזכירים את המטבח הצרפתי, אבל אין לכם כוח לעבוד קשה? מצאנו את המתכון המושלם בשבילכם! רק כ-20 דקות של עבודה ועוד פרק זמן דומה של אפייה בתנור, ואתם יכולים ליהנות מהטעם העשיר של טארט גבינה ופטריות לצד סלט פשוט ומרענן. רוצים לגלות איך עושים את זה? המשיכו לקרוא והכירו את המתכון שיכבוש את בלוטות הטעם שלכם!
רכיבים לטארט פטריות וגבינה:
אופן הכנת הטארט פטריות וגבינה:
-
חממו מראש את התנור לחום של 200 מעלות, הניחו את הבצק המופשר על משטח מקומח קלות וחתכו אותו לרבעים. קחו מזלג וחוררו את שטח הבצק ביסודיות, ואז העבירו את המרובעים שלכם לתבנית מכוסה בנייר אפייה.
-
כעת חממו 2 כפות מהשמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו את תערובת הפטריות ואת הבצל יחד עם מלח ופלפל - מומלץ כחצי כפית מכל תבלין. בשלו את הפטריות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד שהן מתחילות להשחים ולהתרכך - כ-5 דקות.
-
הוסיפו את היין למחבת והמשיכו לבשל על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזלים מתאדים - כדקה או שתיים.
-
פזרו באופן אחיד כמחצית מכמות הגבינה המגוררת שלכם על ריבועי הבצק, והקפידו להשאיר רווח של כס"מ מהקצה כדי שהיא תישאר עליו גם אחרי החימום.
-
פזרו באופן שווה מעל הגבינה את תערובת הפטריות ולבסוף את הגבינה שנותרה לכם.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-25 דקות ובינתיים הכינו את הסלט הקליל שתגישו לצד המאפה.
-
ערבבו בקערת הגשה לסלט את החרדל, החומץ ואת 2 כפות השמן שנותרו. הוסיפו את תערובת העלים והצנון הפרוס, ערבבו והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
-
לאחר שהטארט מוכן, הגישו אותו על צלחת לצד הסלט ופזרו מעט עירית מעל הכל. בתיאבון!