header

מתכון לאוזני פיל מלוחים וחלביים

בדרך כלל אנו רגילים לאכול אוזני פיל כעוגיות מלאות בסוכר ובמרכיבים מתוקים, אבל היום נספק לכם גרסה טעימה לא פחות, שאתם פשוט הולכים להתאהב בה! מדובר במאפה שנראה בדיוק כמו הקינוח המוכר, אך מלא בגבינה, בצלים ועוד כמה מרכיבים שיהפכו אותו למנה שלא תרצו להפסיק לטרוף. אתם מוזמנים להכין אותה לארוחה חלבית או אפילו כנשנוש מלוח משביע לכם ולחבריכם.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
מתכון לאוזני פיל מלוחים וחלביים מקור תמונה: tasteofhome
רכיבים למתכון לאוזני פיל מלוחים:
בצל - 2 (בינוניים, קצוצים דק)
חמאה - 45 גרם (3 כפות)
סוכר חום - 2 כפות
בצק עלים - 250 גרם (מופשר)
קמח - מעט לקימוח
גבינת ברי - 110 גרם (נטולת קרום וחתוכה לחתיכות קטנות)
זרעי קימל - 1-2 כפות
ביצה - 1 (גדולה)
מים - 2 כפיות
אופן הכנת מתכון לאוזני פיל מלוחים:
  1. בשלו במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה את הבצלים, החמאה, הסוכר והחומץ, תוך ערבוב לסירוגין עד להשחמת הבצלים.
  2. העבירו את תכולת המחבת לצלחת או לקערה קטנה, וקררו אותה בטמפרטורת החדר.
  3. רדדו את בצק העלים על משטח מקומח, עד לקבלת מלבן בגודל 30X20 ס"מ.
  4. פזרו על גבי הבצק את חתיכות הברי באופן שווה, ומעליהן את תערובת הבצלים ואת זרעי הקימל.
  5. גלגלו כל אחת מהצלעות הארוכות של הבצק פנימה, אל עבר קו האמצע שלו, כך שתקבלו שתי רולדות מחוברות שנפגשות באמצע ויוצרות צורה של אוזני פיל.
  6. חתכו את האוזניים לחתיכות בעובי של כ-½1 ס"מ.
  7. הניחו את חתיכות האוזניים על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה.
  8. שטחו את האוזניים לעובי של קצת יותר מ-½ ס"מ והכניסו את התבנית למקרר למשך 15 דקות.
  9. טרפו בקערה קטנה את הביצה עם המים, והברישו עם התערובת את חתיכות האוזניים.
  10. אפו את האוזניים בחום של 190 מעלות עד להתנפחותן והשחמתן, למשך 12-14 דקות.
  11. הגישו חם לשולחן ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.