header

מתכון לטארט טאטן חלבי ומלוח עם בצלצלים

מחפשים מאפה מושלם שמלא בכל טוב ושיהפוך כל ארוחה שלכם למושלמת? הכירו את טארט הטאטן המלוח, שאת התפוחים שבדרך כלל יש בו – מחליפים בצלצלים. המאפה החלבי הזה לא רק יכבוש את האורחים שלכם, אלא גם יפיץ בבית שלכם ריחות נפלאים ויקשט את שולחן הסעודה שלכם. אז נכון שהכנתו כוללת לא מעט שלבים, אך אתם תראו שהם לא דורשים מכם יותר מדי עבודה ומאמץ. אתם מוזמנים להפתיע את האורחים שלכם עם טארט טאטן מלוח ומפנק עם בצלצלים!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לטארט טאטן חלבי ומלוח עם בצלצלים מקור תמונה: bonappetit
רכיבים למתכון לטארט טאטן עם בצלצלים:
צנוברים - 1 כף (או שקדים קצוצים)
בצלצלים - 6 (גדולים, קלופים וחצויים לאורך)
שמן צמחי - 2 כפיות
מלח - לפי הטעם (מחולק)
פלפל שחור - לפי הטעם (מחולק)
חומץ בלסמי - 60 מ"ל (¼ כוס)
סוכר - 1 כפית
חמאה - 45 גרם (3 כפות מחולקות, ללא מלח)
בצק עלים - 1 ק"ג (מופשר, כמות מדויקת בהתאם להוראות הרשומות במתכון)
קמח - מעט לקימוח
פטריות - 230 גרם (מסוג מאיטקה או שיטאקי, חתוכות לחתיכות גדולות)
שן שום - 1 (כתושה)
גבינת ריקוטה - 85 גרם (ניתן להחליף בגבינת בוראטה)
עלי בייבי - 20 גרם (1 כוס, כוללים עלי רוקט)
גבינת פרמז'ן - 14 גרם (מגוררת)
שמן זית - לקישוט
מיץ לימון - מ-1 פלח
אופן הכנת המתכון לטארט טאטן עם בצלצלים:
  1. חממו מראש תנור ל-200 מעלות.
  2. פזרו את הצנוברים על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, וקלו אותם עד לקבלת גוון שחום-זהוב, למשך כ-4 דקות. העבירו אותם לקערה קטנה.
  3. הניחו את חצאי הבצלצלים על גבי אותה תבנית מרופדת, צקו מעל את השמן הצמחי ותבלו במלח ופלפל. אפו אותם עד להשחמה והתרככות, למשך 20-25 דקות.
  4. הניחו לבצלצלים להתקרר בחוץ והסירו את השכבות החיצוניות שלהם.
  5. חממו את החומץ והסוכר במחבת קטנה שמתאימה לחימום בתנור על גבי להבה בינונית, תוך ערבוב, עד שהמרכיבים יהיו על סף רתיחה ויהפכו לסירופ, למשך כ-5 דקות.
  6. הוסיפו למחבת 1 כף חמאה והסירו מהאש.
  7. הניחו במחבת את חצאי הבצלצלים כך שחלקם החתוך יפנה מעלה ושלא יהיו ביניהם פערים ו"חורים" – יכולה להיות ביניהם מעט חפיפה אם יש בכך צורך.
  8. פרשו את בצק העלים על משטח עבודה מקומח וחתכו עיגול שגדול בכ-½2 ס"מ מהקוטר של תחתית המחבת שבה אתם משתמשים.
  9. חוררו מעט את הבצק בעזרת מזלג, בכמה מקומות שונים.
  10. הניחו את הבצק על גבי המחבת עם הבצלצלים והדקו את השוליים שלו על הדפנות הפנימיים שלה.
  11. הכניסו את המחבת לתנור ואפו עד להשחמת והתנפחות הבצק, למשך 25-30 דקות.
  12. בינתיים חממו את שתי כפות החמאה הנותרות על מחבת בינונית על גבי להבה בינונית-גבוהה.
  13. הוסיפו למחבת הזו את הפטריות והשום ובשלו תוך ערבוב עד להשחמה והתרככות הפטריות, למשך 5-8 דקות. תבלו עם מלח ופלפל והניחו את המחבת בצד.
  14. כשהטארט מוכן, הניחו לו להתקרר למשך 5-10 דקות ואז הפכו אותו על צלחת או מגש מתאימים.
  15. פזרו מעל הטארט את הגבינות, הפטריות והעלים, צקו מעט שמן זית וסחטו מעליו מיץ לימון. המליחו עוד קצת, אם אתם רואים בכך צורך, והגישו לשולחן. שיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.