לפטריות המאכל יש מגוון שימושים רחב במטבחי העולם - ניתן למצוא אותן במנות בשריות או חלביות והן אף מככבות בלא מעט מאכלים טבעוניים. היום החלטנו להביא לכם מתכון למנה מיוחדת במינה שמבוססת על פטריות שמפיניון או פורטובלו אהובות, שהיא גרסה טבעונית לבקר ולינגטון ותחליף ראוי לכל מנה עיקרית, בשרית או חלבית, שהכנתם עד היום. הכירו את המאכל שהולך לככב על שולחנכם - מאפה בצק עלים במילוי עשיר של פטריות, בצל ותפוחי אדמה.
רכיבים למתכון לוולינגטון פטריות:
אופן הכנת המתכון לוולינגטון פטריות:
-
חממו את התנור מראש ל-190 מעלות.
-
שימו את הפטריות במעבד מזון והפעילו בפעימות קצרות 10-12 פעמים, עד שהן מתפוררות לחתיכות עבות. הקפידו להימנע מטחינה דקה מדי.
-
חממו 2 כפות שמן זית על מחבת בגודל בינוני על להבה בינונית, הוסיפו את הבצל ובשלו במשך 3-5 דקות. הוסיפו את ציר הירקות והמשיכו לבשל עד שהבצל הופך שקוף למחצה והציר מתאדה.
-
הוסיפו את השום למחבת וטגנו במשך 3 דקות, לאחר מכן הכניסו גם את הפטריות ורוטב הסויה והמשיכו לבשל במשך 10-12 דקות, עד שנוזלי הפטריות מתאדים.
-
הזיזו את הירקות המטוגנים לצד אחד של המחבת, ובצד הריק הוסיפו מעט שמן זית וטגנו בו את הטימין עד שהוא מפיץ ריח, ואז ערבבו אותו עם שאר הירקות. לבסוף, הוסיפו את התרד ובשלו עד להתכווצותו המלאה.
-
שמנו תבנית אפייה (33X45) באמצעות תרסיס שמן והניחו בתוכה את בצק העלים. אם לדעתכם הוא קטן מדי עבור התבנית, תוכלו לרדד אותו מעט מחוצה לה על משטח מקומח קלות.
-
כסו את השליש האמצעי של הבצק בשכבה של פרוסות תפוחי אדמה, מעליהן פזרו באופן שווה חצי מתערובת הפטריות (בעובי של כ-2 ס"מ), הוסיפו שכבה נוספת של פרוסות תפוחי אדמה ואז את תערובת הפטריות הנותרת ולבסוף כסו עם שאר תפוחי האדמה.
-
קפלו את אחד מצדי הבצק על התערובת ומעליו את הצד השני. סגרו היטב את הקצוות הפתוחים כדי למנוע זליגה של המלית. לאחר מכן צרו חריצים אלכסוניים עדינים על גבי הבצק באמצעות סכין חדה לקישוט, לא חובה.
-
בקערה קטנה ערבבו את החלב הצמחי והכף הנותרת של שמן הזית והברישו היטב את המאפה. ניתן לקשט אותו כרצונכם עם פיסות בצק נוספות. לבסוף צרו חריצים קטנים באמצעות חוד הסכין כדי שישמשו לאוורור.
-
הכניסו את המאפה לתנור למשך 35-40 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-חום ומראה בצק נפוח.
-
הוציאו מהתנור ואפשרו למאפה להתקרר במשך כ-10 דקות לפני החיתוך וההגשה. ניתן להגיש לצד רוטב או מטבל אהוב - בתאבון!