header

מתכון לטארט 3 גבינות ועלים ירוקים

מחפשים מתכון לטארט חלבי מושלם שנראה נהדר וידהים את האורחים שלכם בטעמו? הגעתם למקום הנכון! היום תלמדו איך להכין טארט חלומי שמשלב בין 3 גבינות וסוגים שונים של עלים, שיוצרים ביחד טעם נפלא וניחוח נהדר שימלא את הבית. אז הכינו את המנה הזו לכל ארוחה חלבית, ותראו איך היא כובשת את כל מי שטועם ממנה!

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לטארט 3 גבינות ועלים ירוקים מקור תמונה: epicurious
רכיבים למתכון לטארט 3 גבינות ועלים ירוקים:
בצק עלים - 340 גר' (מופשר)
שמן זית - 2 כפות, 1 כפית ועוד קצת לקישוט (מחולקות)
בצל סגול - 3 גבעולים עם עלים (קצוצים דק, כ-¾ כוס)
עלי מנגולד - 1 זר (חתוכים לאורך של כ-1 ס"מ, כשהעלים מופרדים מהגבעולים. ניתן להחליף בעלים ירוקים אחרים כמו קייל או תרד)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
שיני שום - 2 (קלופות וקצוצות דק)
עלי מרווה - 2 כפיות (קצוצים)
עלי נענע - 2 כפיות (חתוכים)
פטרוזיליה איטלקית - 2 כפות (קצוצה, אפשר להחליף בפטרוזיליה רגילה)
גבינת פטה - כ-80 גר' (½ כוס, מפוררת)
גבינת פקורינו - כ-80 גר' (½ כוס, מגוררת)
צנוברים - 2 כפות (קלויים קלות)
גרידת לימון - מ-1 לימון
גבינת ריקוטה - כ-100 גר' (6 כפות, מחולקות)
דלורית - 12 רצועות ארוכות של דלורית קלופה
ביצה - 1 (טרופה קלות)
סלרי - 3 גבעולים עם עלים (קצוצים דק, כ-¾ כוס)
אופן הכנת המתכון לטארט 3 גבינות ועלים ירוקים:
  1. חממו מראש את התנור ל-220 מעלות.
  2. רדדו את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ, וחתכו ממנו עיגולים בקוטר של 30 ס"מ.
  3. הניחו את העיגולים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, והכניסו אותה למקרר עד לשימוש בהם.
  4. חממו 2 כפות שמן על גבי מחבת גדולה על להבה גבוהה-בינונית.
  5. הוסיפו את הבצלים, הסלרי, גבעולי המנגולד, המלח והפלפל, ובשלו עד להתרככות למשך כ-5 דקות.
  6. הוסיפו את עלי המנגולד, השום והמרווה ובשלו עד שהעלים קמלים, למשך כ-5 דקות.
  7. העבירו את תערובת הירקות הזו לקערה גדולה והוסיפו את עלי הנענע, הפטרוזיליה, גבינות הפטה והפקורינו, הצנוברים, גרידת הלימון ו-3 כפות מגבינת הריקוטה. הניחו לתכולת הקערה להתקרר למשך כ-10 דקות.
  8. שמנו את רצועות הדלורית ב-1 כפית שמן.
  9. פזרו את תערובת הירקות על הבצק והותירו שוליים של כ-3 ס"מ.
  10. מרחו את שאריות הריקוטה על הירקות ופזרו את רצועות הדלורית מעליהן.
  11. גלגלו את שולי הבצק פנימה, והדקו אותן מעל לקצוות התערובת.
  12. הברישו את הביצה הטרופה מעל לבצק והכניסו אותו למקרר למשך 10 דקות.
  13. אפו את הטארט עד שהוא משחים ותחתיתו נאפית, למשך 25-30 דקות.
  14. לאחר שאתם מוציאים את הטארט המוכן מהתנור, פזרו מעליו מעט שמן, חתכו אותו לרבעים והגישו חם לשולחן. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: