המאפינס הם מעין מאפים קטנים שכיף לקחת איתנו לכל מקום. המתכון הבא הוא קל להכנה, מהיר וגורם גם למי שלא מחבב בדרך כלל ברוקולי להתאהב במאפה הנהדר. מאפינס הברוקלי יכולים להשתלב מצוין בארוחת הבוקר או הערב, ויכולים גם להיות נשנוש קליל במהלך היום. אפשר לקצוץ את הברוקלי דק ולערבב עם הגבינות ואפשר להשאיר את הפרחים שלמים ולהכניס לכל שקע, לבחירתכם.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מאפינס ברוקולי וגבינות:
ברוקולי: אפשר לבשל את הברוקולי לפני הכניסה לתנור כ-5-7 דקות כדי שיהיה רך, ואפשר גם להכניס אותו בצורתו הגולמית, לבחירתכם.
גבינות: כל גבינה קשה מתאימה, לפי טעמכם האישי: צ'דר, צהובה, פרמז'ן, בולגרית.
להעשרת המתכון: אפשר להוסיף בצל קצוץ סגול, גזר מגורד, כפית חרדל דיז'ון, שום כתוש, עגבניות שרי קצוצות, עשבי תיבול כמו: פטרוזיליה, כוסברה או שמיר.
אחסון: בכלי אטום במקרר במשך כ-3 ימים, או בהקפאה לתקופה של כחודשיים.