אנחנו רגילים להשתמש בדפי הלזניה בשלל צורות ודרכים, אך יתכן שעוד לא יצא לכם לגלגל אותם ולהכין איתם גלילים של כל טוב. המנה המנחמת הזו משלבת דפי לזניה עם קרם גבינה מפנק, והיא תהיה ארוחת הערב המושלמת למשפחה שלכם!
מקור תמונה:
tasty.co
אופן הכנת דפי הלזניה:
-
מלאו סיר במים, הוסיפו את המלח והביאו לרתיחה.
-
הכניסו לסיר את דפי הלזניה ובשלו למשך 2 דקות פחות ממה שרשום על האריזה.
-
סננו את דפי הלזניה וזלפו עליהם מעט שמן זית כדי למנוע מהם להידבק אחד לשני.
אופן הכנת מילוי הלזניה:
-
ערבבו בקערה בינונית את גבינות הריקוטה, המוצרלה והפרמז׳ן יחד עם חלמון הביצה, הפלפל, אבקת השום והמלח, עד שכל החומרים משתלבים היטב.
-
הניחו דף לזניה על משטח שטוח, מרחו עליו מעט מהמילוי וגלגלו את הדף מעליו ליצירת גליל.
-
חזרו על התהליך עם שאר דפי הלזניה.
אופן הכנת רוטב ללזניה:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
המיסו את החמאה על מחבת בינונית ועל אש בינונית.
-
הוסיפו למחבת את הפלפל ואבקת השום ותנו לתבלינים לתסוס בחמאה למשך דקה אחת, עד שעולה מהם ריח.
-
הוסיפו את השמנת, וכשהתערובת מתחילה לבעבע, הוסיפו את גבינת הפרמז׳ן והמלח.
-
בשלו על סף רתיחה למשך 2-3 דקות, עד שהתערובת מתעבה.
-
מרחו שכבה דקה של הרוטב על תחתית תבנית אפייה בגודל 22 ס״מ, וסדרו מעל את הגלילים שהכנתם.
-
מזגו את שאר הרוטב על הגלילים והכניסו את התבנית לתנור לבישול של כ-10 דקות.
אופן הכנת ציפוי הלזניה:
-
לאחר 10 דקות אפייה, בזקו מעל לגלילים את גבינת המוצרלה והחזירו לתנור למשך 10 דקות נוספות, עד שהגלילים מקבלים גוון חום-זהוב.
-
הוציאו מהתנור ותנו לגלילים להתקרר למשך 10 דקות לפני ההגשה.
-
מומלץ להגיש עם שבבי פטרוזיליה מעל.