header

מתכון לזיטי אפוי צמחוני

המתכון הבא הוא למעדן שצמח משילוב של שני מטבחים אהובים במיוחד: האיטלקי והאמריקאי. בהתאם לכך הוא כולל בתוכו פטריות ובצלים מטוגנים ביחד עם 3 סוגי גבינה, שיוצרים יחדיו מנה טעימה במיוחד, צמחונית למהדרין, קלה להכנה וכזו שיכולה להתאים לכל אירוע או ארוחה חלבית.   

 

זמן הכנה: 55 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לזיטי אפוי צמחוני מקור תמונה: She Wears Many Hats
רכיבים לזיטי אפוי צמחוני:
חמאה - 2 כפות (כדאי להצטייד בעוד מספר כפות נוספות למקרה הצורך)
שמן זית - 1 כף (כדאי להצטייד בעוד מספר כפות נוספות למקרה הצורך)
בצלים - 2 (גדולים)
מלח - ½ כפית
פלפל - ½ כפית
פטריות - 250 גרם (חתוכות)
שום - 3 שיניים (מרוסקות/טחונות)
אורגנו - 1 כפית
בזיליקום - 1 כפית
יין אדום - 2 כפות
פסטה פנה - 500 גרם
רוטב מרינרה - 4 כוסות (מחומם)
אופן הכנת הזיטי אפוי צמחוני:
  1. חממו מחבת גדולה על להבה בינונית, הוסיפו פנימה את החמאה והשמן וטגנו עד שהם מבהיקים. הוסיפו את הבצלים החתוכים, המלח והפלפל; טגנו קלות עד שהכל מתרכך, כ-8 דקות.
  2. הוסיפו את הפטריות החתוכות והמשיכו בטיגון עוד 4-5 דקות. הוסיפו עוד חמאה אם נראה לכם שיש אזורים יבשים במחבת.
  3. הוסיפו את השום, האורגנו והבזיליקום וערבבו למשך 1-2 דקות. הוסיפו את היין האדום תוך כדי בחישה וערבבו עוד דקה.
  4. בשלו את פסטת הפנה לפי ההוראות המופיעות על אריזתה, ולאחר מכן סננו וייבשו אותה.
  5. פזרו שכבה מרוטב המרינרה בתחתיתה של תבנית אפייה בגודל 33X23 ס"מ ובעומק 5 ס"מ, וסדרו עליה כחצי מכמות פסטת הפנה, יחד עם חצי מכמות הבצל והפטריות המטוגנים, המוצרלה, הפרמז'ן וכל כמות הריקוטה. חזרו על הפעולה שנית, כשאתם מורחים שכבה שנייה של רוטב מרינרה ושמים את כל שאר הכמות הנותרת מהרכיבים (לא כולל הריקוטה). סיימו את הרכבת המנה עם שכבה נדיבה של מוצרלה ופזרו מעט גבינת פרמז'ן מלמעלה.
  6. אפו בתנור בחום של 170 מעלות עד שהגבינה נמסה, כ-20-30 דקות. הוציאו את המנה, קררו מעט והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.