כולם ודאי כבר מכירים את מאפה הלזניה האיטלקי, שהוא שילוב נהדר של בצק רך עם רוטב עגבניות וגבינה שיוצר מעדן שכולם אוהבים. עכשיו יש לכם הזדמנות להכיר סוג אחר של לזניה, עם מחית דלעת ערמונים שמשדרגת את כל העסק, ונותנת למאפה טעמים קרמיים עשירים ונהדרים.
רכיבים ללזניית דלעת ערמונים:
אופן הכנת הלזניית דלעת ערמונים:
-
חממו תנור ל-200 מעלות. שמנו תבנית אפיה מרובעת בגודל 20 ס"מ והניחו בצד.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד את מחית הדלעת, עם המרווה, ½1 כפיות מלח ו-¼ כפית פלפל שחור.
-
בקערה נפרדת, ערבבו את גבינת הריקוטה עם ½ מכוס גבינת הפרמזן, 1 כפית מלח ו-¼ כפית פלפל.
-
הניחו 2 דפי לזניה בתחתית תבנית האפייה המשומנת זה לצד זה. פזרו ומרחו עליהם את תערובת הדלעת.
-
הניחו על המחית שמרחתם עוד 2 דפי לזניה ומרחו עליהם חצי מתערובת הריקוטה.
-
המשיכו לייצר שכבות של דפי לזניה ותערובת בסדר הזה, ולבסוף פזרו על השכבה העליונה (תערובת הריקוטה) את חצי הכוס הנותרת של הפרמזן.
-
כסו את תבנית האפייה עם רדיד אלומיניום, הניחו על מגש אפייה והכניסו לתנור. אפו עד שהלזניה חמה מבחוץ ומבפנים, כ-45 דקות.
-
הסירו את רדיד האלומיניום, והמשיכו לאפות עד להזהבת החלק העליון, 20-25 דקות. הוציאו מהתנור, תנו ללזניה להתקרר מעט, והגישו. בתיאבון.