מי לא מכיר את הלזניה - אותו מאכל דפי פסטה איטלקי הממולאים שפע של גבינות ברוטב עגבניות עם עלי בזיליקום טריים. אז היום אתם תלמדו להכין את המנה הנהדרת הזו בגרסת הממולאים שלה - כשכל תערובת הגבינות המענגת של הלזניה והרוטב הנפלא שלה נכנסים לתוך פלפלים מתוקים, מלווים בפרוסות קישוא, ויוצאים מהתנור כשהם אפופים ניחוח מעורר תיאבון. והטעם? בני הבית והאורחים שלכם ילקקו את האצבעות וידרשו עוד ברגע שיסיימו את מנת הממולאים הנהדרת הזו, שמתאימה לכל ארוחת ערב בסגנון איטלקי.
רכיבים למתכון לפלפלים ממולאים עם רוטב לזניה:
מוצרלה - ½ כוס ועוד קצת לקישוט
אופן הכנת המתכון לפלפלים ממולאים עם רוטב לזניה:
-
חתכו את הפלפלים לחצי לאורכם, הסירו את כל הגרעינים והעורקים (החלקים הלבנים) של הירק והניחו בצד.
-
חתכו את הקישוא לפרוסות דקות בעובי של קצת פחות מסנטימטר.
-
הכינו את תערובת הגבינות על ידי ערבוב של הריקוטה, הביצה, הפרמז'ן, המוצרלה, הבזיליקום המיובש, הפטרוזיליה המיובשת, המלח והפלפל השחור. ערבבו את הכל היטב והניחו בצד.
-
חממו מראש תנור לחום של 175 מעלות.
-
הניחו את חצאי הפלפלים שלכם על תבנית תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה. בתחתית הפנימית של כל פלפל פזרו ½ כפית של רוטב מרינרה, עליה הוסיפו כף אחת מתערובת הגבינות ומרחו אותה על כל חלקו הפנימי של הפלפל. מעל הכל הוסיפו מפרוסות הקישוא שפרסתם.
-
מלאו את שארית הפלפל בעוד שכבה של גבינה ומעט רוטב מרינרה עליה. אם הפלפל שלכם כבר מלא אתם יכולים לעצור בכל שלב.
-
פזרו עוד קצת מוצרלה ופרמז'ן על גבי כל פלפל, אם אתם רוצים שייצא לכם חלק עליון גבינתי.
-
הכניסו את התבנית עם הפלפלים הממולאים לתנור ואפו עד שהגבינה מותכת ומתחילה להשחים, והפלפלים מתחילים להתרכך, כ-15-20 דקות. אם הפלפלים נהיים רכים מדי עבורכם והגבינה לא מקבלת צבע, העבירו את התנור למצב צלייה, העבירו את התבנית עם הפלפלים לחלק העליון וצלו לזמן קצר עד שהם מתחילים להשחים.
-
הוציאו את הפלפלים הממולאים מהתנור ותנו להכל לעמוד במשך כמה דקות להתקרר מעט. הגישו חם לצד סלט או פסטה לבחירתכם. בתיאבון!