מי מאיתנו לא אוהב מנת פלאפל עם סלט ירקות והרבה טחינה? יש מעט מאוד אנשים שכאלה ורבים אחרים יטענו כי זו המנה הלאומית של ישראל, וקשה לנו להתווכח איתם. הרי הטעם הממכר של הכדורים המטוגנים האלו מתאים לכל גיל, מילדים ועד מבוגרים והם מנה פופולארית במטבחן של לא מעט משפחות בישראל. כפי שאתם וודאי יודעים ישנן כמה שיטות להכנת המאכל האהוב הזה, אך פלאפל ממולא בגבינות נימוחות כמו זה שתלמדו להכין בעזרת המתכון שלפניכם לבטח לא הכרתם. אם תרצו ללמוד להכין גרסאות נוספות של המאכל האהוב הזה, לחצו כאן.
השרו את גרעיני החומוס בקערה מלאה במים קרים ל-24 שעות.
סננו את הנוזלים והעבירו את גרגירי החומוס אל תוך קערת מעבד המזון יחד עם השום, הפטרוזיליה, הנענע, הכמון, אבקת האפייה, המלח והפלפל.
ערבבו את החומרים והוסיפו במהלך הערבוב 2 כפות מים עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת יבשה מעט, ניתן להוסיף עד 3 כפות מים נוספות בכדי לקבל תערובת חלקה.
קחו כ-¼ כוס מתערובת הפלאפל ושטחו אותה בכף ידכם. מקמו קובייה של פטה/צ'דר באמצע ועטפו אותה עד שהיא תהיה סגורה היטב בתערובת הפלאפל. הדקו את כדור הפלאפל שיצרתם והניחו אותו על תבנית עם נייר אפייה על מנת שלא יידבק וחזרו על הפעולה הזו עד לסיום תערובת הפלאפל.
מלאו סיר בינוני בשמן קנולה עד כדי 8 ס"מ עומק, הביאו אותו לרתיחה ושמרו על חום קבוע בסיר על ידי הגברת והנמכת הלהבה מדי פעם ולפי הצורך.
החלו למלא את הסיר בכדורי הפלאפל שיצרתם, כ-5-7 כדורים בכל פעם, וטגנו אותם עד שהם מקבלים גוון חום-זהוב, בערך 3-5 דקות לכל כדור. בעזרת כף מחוררת ובזהירות רבה הוציאו את הכדורים המוכנים לתבנית עם נייר סופג. חזרו על הפעולה עד שכל הכדורים שלכם יהיו מוכנים.