הכרוב הממולא היה נחשב תמיד למאכל כפרי פשוט, זאת מאחר שהמרכיב העיקרי שלו – כרוב – הוא די זול וזמין. אך דווקא האופי האותנטי והביתי שלו הוא מה שהופך את המנה הזו לכל כך מושלמת, כשכמעט אין בית בעולם שלא מכירים בו את הכרוב הממולא בצורה כזו או אחרת. היום עם זאת נראה לכם דרך קצת אחרת להכין את המנה הידועה – ללא בשר בכלל – כך שהיא יכולה להתאים לצמחונים ולטבעוניים, וזאת מבלי להתפשר אפילו במעט על הטעם. תוכלו גם להשתמש במתכון הזה כבסיס ולשלב בו ירקות ותבלינים אחרים לפי טעמכם. בתיאבון!
רכיבים לכרוב ממולא צמחוני:
אופן הכנת כרוב ממולא צמחוני:
-
התחילו בהכנת הכרוב: הביאו סיר מים עם מלח לרתיחה, ובינתיים חתכו את גזע הכרוב עד כמה שניתן.
מקור תמונה:
heartfultable.com
-
הסירו 8 עלים מבסיס הכרוב על ידי קילוף לאחור, ובזמן שאתם עושים את זה ודאו שאלו הם העלים החיצוניים ביותר – יהיה יותר קל להוציא אותם. את שאר הכרוב הניחו בצד – תשתמשו בו בהמשך.
-
הניחו את העלים בתוך סיר המים הרותחים ובשלו למשך 5 דקות. כדי שלא יצופו, תוכלו להניח עליהם את המלקחיים שבהם תשתמשו כדי להוציא אותם. יתכן שתוכלו להכניס לסיר רק 2-3 עלים בכל פעם, אז תצטרכו לעשות זאת במספר מקבצים.
-
בעזרת מלקחיים הוציאו את עלי הכרוב מהמים והניחו אותם במסננת כדי לסנן מהם כמה שיותר נוזלים ולקרר אותם. הניחו בצד, ושמרו גם את המים שבהם בישלתם את הכרוב.
מקור תמונה:
heartfultable.com
-
כעת תתחילו להכין את המילוי, כשתוכלו לעשות זאת עוד בזמן שהכרוב מתבשל. שימו בצל גדול, גמבה וגזר במעבד מזון עם להב S והפעילו בפולסים עד שיתקבל מרקם קצוץ דק.
מקור תמונה:
heartfultable.com
-
במחבת גדולה ועל אש בינונית-גבוהה, טגנו את הירקות עד שהמים מתאדים מהם.
-
הוסיפו 2 כפות שמן זית למחבת, טגנו למשך מספר דקות נוספות, ואז הוסיפו את שאר מרכיבי המילוי – רסק עגבניות, עדשים חומות מבושלות, שיבולת שועל, אורז, טימין, אורגנו, פפריקה, שום, פטרוזיליה מלח ופלפל – ערבבו היטב והסירו מהאש.
מקור תמונה:
heartfultable.com
-
כעת תכינו את הרוטב: קחו סיר גדול שיוכל להכיל את כל 8 הממולאים שתכינו, חממו בו שמן זית על חום בינוני-גבוה, וטגנו את הבצל הקטן למשך מספר דקות, עד שהוא נהיה שקוף ומעלה ניחוח.
-
הכניסו לסיר את קוביות העגבניות, ערבבו היטב ובשלו למשך 10 דקות – בזמן הזה תוכלו להתחיל לגלגל את ממולאי הכרוב, אך יהיה עליכם לערבב מדי פעם.
-
כעת תכינו את הממולאים: קחו עלה כרוב אחד, חתכו את הצלע שלו [1] והניחו אותו על משטח שטוח כשכיוון הצלע פונה אליכם. קחו ⅓-½ כוס מתערובת המילוי (בהתאם לגודל עלה הכרוב) והניחו את המילוי בקצה הקרוב אליכם. השאירו כמה ס"מ פנויים שתוכלו להתחיל לגלגל בעזרתם מעל למילוי [2]. ודאו שהמילוי דחוס היטב, גלגלו מעליו את חלק הכרוב שקרוב אליכם [3], קפלו מעלה את צדי עלה הכרוב [4] וגלגלו כך בצורה הדוקה [5]. חזרו על התהליך עם כל שאר עלי הכרוב – אל תשכחו לערבב את הרוטב.
מקור תמונה:
heartfultable.com
-
כעת קחו את הכרוב השלם שנשאר לכם בצד, חתכו אותו לחצי וקצצו אותו דק.
-
אחרי שרוטב העגבניות מוכן, הוציאו מחצית ממנו והניחו בצד, ועל מה שבסיר שימו כמות נדיבה מהכרוב שקצצתם. הכניסו פנימה גם את הממולאים שגלגלתם, וכסו אותם ברוטב העגבניות שהוצאתם.
-
מזגו לסיר מספיק ציר ירקות כך שיכסה את הממולאים – תוכלו להשתמש גם במי הכרוב שנשארו לכם מהבישול. הוסיפו גם את עלי הדפנה, ואם אתם לא משתמשים כלל בציר ירקות, הוסיפו מלח לפי הטעם. נסו לדחוף כמה שניתן את הממולאים לצדי הסיר על מנת שהציר יגיע לתחתית וימנע מהממולאים להישרף.
-
בשלו למשך שעה על חום נמוך עם המכסה על הסיר, ולמשך 30 דקות נוספות על חום בינוני ללא המכסה. בדקו מדי פעם את הממולאים וודאו שהנוזלים לא התאדו לחלוטין.
-
לפני ההגשה הסירו את עלי הדפנה, והגישו עם לחם, פירה או ללא שום תוספות – 2 ממולאים הם מנה לאדם אחד.