מנה יצירתית זו היא כל כולה שיר הלל למזרח התיכון ולשני מרכיבים עיקריים בו: החציל והחומוס. במתכון זה, החציל תופס את מקומה של הפיתה ומתמלא במילוי עשיר של פלאפל, טחינה וירקות טריים.
אופן הכנת הרוטב טחינה:
-
שימו את הטחינה הגולמית ואת המים בקערה קטנה וערבבו אותם היטב ליצירת רוטב חלק. אם נוצרה לכם עיסה מלאת גושים, הוסיפו עוד טיפה מים והמשיכו לערבב. הוסיפו את הלימון, השום, הדבש והכמון וערבבו שוב.
אופן הכנת המילוי החצילים:
-
חממו את התנור לחום של 250 מעלות.
-
חצו את החצילים לאורכם וצרו חתכים בצורת שתי וערב על החלק העליון והחשוף של כל חצי חציל. הניחו אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה עם הפנים כלפי מטה ואפו במשך 7 דקות.
-
לאחר מכן, הסירו את התבנית מהתנור, ובעזרת כף הוציאו מכל חצי חציל את תוכנו, אך לא את כולו. השאירו שכבה בעובי של כ-2 ס"מ בכל חצי חציל ותבלו במלח.
-
במעבד מזון שימו את הבצל, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הטחינה, שמן הזית, הכמון, הכוסברה, הפלפל השחור, המלח, הפפריקה החריפה, הביצים, השום והחומוס וטחנו היטב עד שתתקבל תערובת חלקה. אם צריך, תבלו עוד לפי הטעם.
-
שימו את תערובת החומוס בכל אחד מחצאי החצילים באופן שווה ואפו בתנור למשך כ-25 דקות, או עד אשר החצילים רכים ותערובת החומוס מושחמת.
-
ערבבו את העגבניות הקצוצות, המלפפון, הבצל הסגול, הפטרוזיליה, החומץ הבלסמי ושמן הזית בקערה ושימו מעל כל חצי חציל ממולא.
-
זלפו מעל בנדיבות את רוטב הטחינה והגישו.
מקור: נדב ק.