אם קיים מאכל שלא הייתי מוותר עליו הוא קובה הדלעת שבמתכון שלפניכם, שמעבר להיותו מנה טעימה כשלעצמה, הוא ממש קל להכנה, כשהבונוס הנוסף שבו הוא עצם היותו צמחוני ומותאם לכל אחד. אז אם אתם מארחים או שמתחשק לכם לגוון במאכלים שאתם מגישים לשולחן, כדאי לכם לנסות את מתכון הקובה דלעת המעולה הבא.
מקור תמונה:
onearabvegan
רכיבים למלית ויצירת הקובות:
אופן הכנת הבצק של הקובה:
-
בשלו את הבורגול לפי ההוראות המופיעות באריזה ותבלו במעט מלח. דאגו שהבורגול לא יהיה יותר מידי רך.
-
בקערה בינונית ערבבו יחד מחית דלעת, בורגול, תבלינים, מי הפשתן ושמן זית. לבדיקה אם הבצק מוכן יהיה עליכם לקחת חופן מהעיסה ביד ולנסות לכדרר כדור מעט גדול שלא מתפורר. אם הוא מתפורר הוסיפו מעט מים, ואם הוא רטוב קצת הוסיפו מעט פירורי לחם.
-
חממו את התנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
אופן הכנת המלית ויצירת הקובות:
-
חממו סיר על אש בינונית, צקו שמן זית והוסיפו את הבצל והשום, טגנו במשך 5-8 דקות עד שהם יתרככו מעט. לאחר מכן הוסיפו עגבניות קצוצות, תרד, סומק, מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ומוסקט, ערבבו היטב והוסיפו את גרגירי החומוס ובשלו על אש נמוכה תוך רתיחה קלה.
-
חממו מחבת בינונית וקלו את אגוזי המלך קלות במשך מספר דקות תוך ערבוב מדי פעם על מנת שלא יישרפו.
-
לאחר הקלייה, הוסיפו את האגוזים אל תערובת התרד והחומוס, ערבבו היטב ובשלו יחד 8-10 דקות. טעמו, שפרו טעמים וכבו את האש.
-
כעת הרכיבו את המנה בצורה הבאה: קחו כף גדושה של תערובת הבורגול, צרו כדור ושטחו אותו על כף ידכם.
-
הניחו כפית גדושה של מלית התרד במרכז הבצק המשוטח שבכף היד, אספו את הדפנות כלפי מעלה וגלגלו לכדור. לאחר מכן גלגלו מעט את הקצוות.
-
עשו כך עם כל הבצק וסדרו על נייר האפייה. כשתסיימו, העבירו את כל קציצות הקובה שנוצרו לתבנית האפייה, אפו במשך 20-25 דקות או עד להזהבה של הבצק והגישו.