אם חשבתם ששעורה נועדה רק להכנת חמין או בירה, אתם מוזמנים להכיר את המתכון לסלט שעורה עם חלק מנבחרת הפירות שהשתבחה בהם ארץ ישראל. המתיקות המעודנת של הסלט היא שהופכת את המנה הזו לכזאת שיכולה להצטרף כמעט לכל ארוחה.
אופן הכנת הסלט שעורה:
-
צקו 4 כוסות מים אל תוך סיר גדול והוסיפו פנימה את גרגירי הפנינה (השעורה).
-
הניחו את הסיר מעל להבה גבוהה והביאו לרתיחה.
-
לאחר הרתיחה, כסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 25-35 דקות עד שהשעורה סופחת אליה את רוב המים והגרגירים נעשים רכים – אבל לא מדי. בסיום כבו את הלהבה והניחו את הסיר בצד.
-
בעוד הגריסים מתבשלים, הכינו את הרוטב.
-
כעת, הכניסו את התפוחים, התאנים, זרעי הרימון והצנוברים אל קערה גדולה וערבבו, הוסיפו מעל את השעורה וערבבו היטב.
-
פזרו מעל את הפטרוזיליה או הסלרי ותבלו במלח ופלפל.
-
הגישו את המנה כשהיא חמימה או בטמפרטורת החדר בליווי הרוטב שהכנתם קודם לכן.
אופן הכנת הרוטב:
-
הכניסו את רכיבי הרוטב אל קערית קטנה, למעט המלח והפלפל, וערבבו היטב. בסיום הכניסו למקרר או הניחו בצד עד לשימוש.