header

מתכון לסלט שעורה מתקתק עם תפוחים ורימונים

אם חשבתם ששעורה נועדה רק להכנת חמין או בירה, אתם מוזמנים להכיר את המתכון לסלט שעורה עם חלק מנבחרת הפירות שהשתבחה בהם ארץ ישראל. המתיקות המעודנת של הסלט היא שהופכת את המנה הזו לכזאת שיכולה להצטרף כמעט לכל ארוחה.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט שעורה מתקתק עם תפוחים ורימונים מקור תמונה: westoftheloop
רכיבים לסלט שעורה:
גריסי פנינה - ½1 כוסות
מים - 4 כוסות
תפוח עץ - 1 (ירוק סמיט, ללא ליבה ותוך לקוביות קטנות)
רימון - 1 (זרעים בלבד)
תאנים מיובשות - 2 כוסות (קצוצות)
צנוברים - ½ כוסות (קלויים קלות)
פטרוזיליה - ¼ כוס (או עלי סלרי, טחון)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לרוטב:
בצל שאלוט - 1 (קצוץ)
מיץ לימון - מ-2 לימונים
גרידת לימון - מ-2 לימונים
דבש - 1 כפית
שמן זית - ⅓ כוס
אופן הכנת הסלט שעורה:
  1. צקו 4 כוסות מים אל תוך סיר גדול והוסיפו פנימה את גרגירי הפנינה (השעורה).
  2. הניחו את הסיר מעל להבה גבוהה והביאו לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה, כסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 25-35 דקות עד שהשעורה סופחת אליה את רוב המים והגרגירים נעשים רכים – אבל לא מדי. בסיום כבו את הלהבה והניחו את הסיר בצד.
  4. בעוד הגריסים מתבשלים, הכינו את הרוטב.
  5. כעת, הכניסו את התפוחים, התאנים, זרעי הרימון והצנוברים אל קערה גדולה וערבבו, הוסיפו מעל את השעורה וערבבו היטב.
  6. פזרו מעל את הפטרוזיליה או הסלרי ותבלו במלח ופלפל.
  7. הגישו את המנה כשהיא חמימה או בטמפרטורת החדר בליווי הרוטב שהכנתם קודם לכן.
אופן הכנת הרוטב:
  1. הכניסו את רכיבי הרוטב אל קערית קטנה, למעט המלח והפלפל, וערבבו היטב. בסיום הכניסו למקרר או הניחו בצד עד לשימוש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.