header

מתכון לסמוסה בסגנון אפריקאי

סמוסה יכולה להגיע עם הרבה סוגים של מילויים: תפוחי אדמה, בצל, אפונה ועוד, אולם המילוי המשביע, הטעים והמרשים ביותר הוא כמעט תמיד מילוי בשר, אך איך מצליחים לעשות איתו סמוסה מושלם? את התשובה תגלו במתכון הבא, שמגיע מקניה ומשלב מספר רב של תבלינים (וגם קצת אפונה) ליצירת סמוסה שאי אפשר לסרב לה.

זמן הכנה: שעה
כמות יחידות: 40
רמת קושי: קשה
רכיבים למילוי הסמוסה:
שמן זית - ½1 כפות
בשר טחון - 450 גרם
בצל סגול - 1 (קצוץ)
שום - שן שום (קצוצה)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
כמון - 1 כפית
בצל ירוק - 4 (פרוס)
אפונה קפואה - 150 גרם (מופשרת)
כוסברה טרייה - 2 כפות (קצוצה)
רכיבים לבצק הסמוסה:
קמח - 375 גרם
מלח - ¼ כפית
שמן זית - 2 כפיות
מים - 1 כוס + 2 כפות
תערובת להדבקת הבצק - 1 כף קמח + 1 כף מים
שמן קנולה - 3 כוסות
ליים - להגשה (חתוך)
אופן הכנת מילוי הסמוסה:
  1. חממו את שמן הזית במחבת גדולה ועמוקה, על אש בינונית-גבוהה.
  2. הוסיפו את הבשר הטחון ופרקו אותו בעזרת מרית. בשלו למשך 3 דקות.
  3. הוסיפו את הבצל הסגול ובשלו עד שהבשר משחים והבצל הופך לשקוף – בערך 4 דקות.
  4. הוסיפו את השום, החלפיניו, המלח, הפלפל השחור, הכוסברה הטחונה, הכמון והבצל הירוק, ובשלו למשך 2 דקות נוספות.
  5. הוסיפו את האפונה והכוסברה, ערבבו ובשלו למשך 2 דקות נוספות.
  6. הסירו את המחבת מהאש ותנו לתערובת הבשר להתקרר.
אופן הכנת בצק הסמוסה:
  1. שימו יחדיו בקערה גדולה את הקמח, המלח, שמן הזית והמים.
  2. ערבבו בעזרת הידיים וצרו בצק שנמתח מקצוות הקערה, והעבירו אותו בעדינות למשטח מקומח.
  3. לושו למשך 4 דקות או עד שהבצק נהיה חלק ורך.
  4. צרו כדור גדול מהבצק והברישו אותו עם שמן זית. עטפו את הכדור בניילון נצמד והניחו אותו תחת מגבת חמימה. השאירו שם את הבצק למשך 30 דקות.
  5. הסירו את הניילון הנצמד מהבצק וגלגלו אותו לנקניק באורך 25 ס"מ.
  6. חתכו מהבצק 10 חלקים שווים, גלגלו אחד מהם לכדור, הניחו אותו על משטח מקומח, שטחו אותו עם מערוך לעיגול דק בקוטר 25 ס"מ, וחזרו על התהליך עם שאר חתיכות הבצק.
  7. תוכלו להניח את עיגולי הבצק השטוחים שאתם מכינים אחד על השני, רק ודאו לפזר מעט קמח ביניהם כדי שלא יידבקו. כדאי גם לעטוף אותם עם ניילון נצמד כדי שלא יתייבשו.
  8. שמנו מחבת על אש גבוהה והניחו את אחד מעיגולי הבצק עליו. טגנו למשך 10 שניות בלבד מכל צד, וחזרו על התהליך עם שאר עיגולי הבצק.
  9. חתכו כל עיגול בצק לרבעים. קחו רבע אחד והניחו אותו כך שחלקו המעוקל פונה אליכם. קפלו את החצי התחתון ימינה עד שהפינה שלו כמעט נוגעת בפאה הימנית ומרחו מעט עיסת בצק על צלעות המשולש שפונות כלפי מטה. כעת קפלו באותו האופן לצד שמאל כך שתכסו את החלק הקודם שקיפלתם, ותקבלו כיסון בצורת חרוט. אם אתם מתקשים, תוכלו לצפות בסרטון שכאן למעלה ולהעביר ל-2:15.
  10. מלאו את הכיסון שיצרתם במילוי הבשר, קפלו את חלקו העליון קדימה והדביקו אותו עם עיסת הבצק. חזרו על התהליך עם שאר חלקי הבצק.
  11. חממו שמן קנולה בסיר עמוק לחום של 180 מעלות.
  12. הניחו 4-6 חתיכות סמוסה בסיר, טגנו למשך 5 דקות, הפכו והמשיכו לטגן עד שהן מקבלות גוון חום-זהוב. הסירו מהאש והניחו על מצע מגבות נייר לספיגת השמן. חזרו על הטיגון עם שאר החתיכות.
  13. הגישו עם חתיכות ליים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.