header

מתכון לצ'יבורקי אמיתי

בילדותי זכיתי להכיר לא מעט מטעמים מהמטבח הקווקזי והמזרח אירופאי, ואחד האהובים עלי מביניהם תמיד היה הצ'יבורקי. כשאמי הייתה מכינה אותו הייתי מחכה בשקיקה שיצא מהטיגון היישר לצלחת, והיום אני שמח לחלוק איתכם את המתכון הבא שילמד גם אתכם איך להכין אותו. אני בטוח שגם אתם תתאהבו בו כמו שאני התאהבתי בו עוד פעם, וככל שתשתמשו בבשר איכותי יותר, כך המנה תהיה טובה יותר.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: בינוני
רכיבים לצ'יבורקי:
קמח - 6 כוסות (750 גרם)
מלח - 1 כפית (ועוד קצת לתיבול הבשר)
שמן צמחי - 4 כפות
וודקה - 1 כף (לא חובה)
מים חמים - 270-300 מ"ל
בשר טחון - 700 גרם (בקר או כבש)
פטרוזיליה - כמה גבעולים בודדים
מים - ½ כוס (120 מ"ל)
אופן הכנת הצ'יבורקי:
  1. נפו קמח לתוך קערה גדולה.
  2. בקערה בינונית נפרדת, ערבבו מלח, מים חמים, וודקה ושמן.
  3. הוסיפו את הנוזלים מהקערה השנייה לקמח שבקערה הראשונה והתחילו לערבב עד שיתקבל בצק. אם הוא דביק מדי הוסיפו עוד קמח, ואם הוא יבש הוסיפו עוד מים.
  4. הניחו את הבצק על משטח עבודה מקומח ולושו אותו עד שהוא נהיה חלק.
  5. הניחו את הבצק בקערה, כסו עם מגבת והניחו בצד למשך 30 דקות.
  6. בזמן שהבצק תופח, קצצו דק את הבצל והפטרוזיליה.
  7. הניחו את הבשר בקערה גדולה, הוסיפו לו את הבצל והפטרוזיליה הקצוצים יחד עם מלח, פלפל וחצי כוס מים, וערבבו עד שכל הרכיבים משתלבים יחדיו.
  8. חלקו את הבצק ל-12 חלקים שווים וצרו מכל אחד מהם כדור. בזמן שאתם עובדים על כל כדור, כסו את שאר הבצק עם מגבת.
  9. גלגלו כל כדור לעיגול דק, הניחו על חציו 2-3 כפות של תערובת הבשר ומרחו אותה עליו באופן שווה.
  10. קפלו את החלק הריק של הבצק על גבי תערובת הבשר. השתמשו במזלג כדי לאטום את הבצק והסירו חתיכות בצק עודפות מהקצה.
  11. חממו שמן צמחי במחבת רחבה, וכשהשמן רותח טגנו את הצ'יבורקי עד שהוא משחים – 2-3 דקות מכל צד.
  12. העבירו את הצ'יבורקי למגבת נייר שתספוג את השמן והגישו.
מקור: אלי שמעונוף
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.