מחפשים מנת בשר נפלאה שתפתח את התיאבון של האורחים שלכם, אבל לא תכביד עליהם במיוחד? הכירו את הספיחה הסורי – מנת מיני פאי עם בשר שמצליחה לכבוש את ליבו של כל מי שטועם אותה. בנוסף לכך שהיא טעימה, היא גם קלה ומהירה להכנה – עם כ-12 דקות אפייה בלבד. אז הכינו לעצמכם ולאורחים שלכם מנת ספיחה נהדרת, שגם יכולה להיות מושלמת לארוחת צהריים או אפילו לערב שבת.
רכיבים למתכון לספיחה - מיני פאי בשר סורי:
אופן הכנת המתכון לספיחה - מיני פאי בשר סורי:
-
חממו מראש את התנור ל-205 מעלות.
-
טגנו על גבי מחבת את הבצל הקצוץ עד לקבלת גוון שקוף.
-
הוסיפו למחבת את הבשר, והמשיכו לטגן עד להשחמה.
-
הוסיפו למחבת את המלח, הפלפל, הטחינה ומיץ הרימון, והמשיכו לבשל ל-2 דקות נוספות.
-
פרשו את בצק העלים, וחתכו אותו ל-24 ריבועים. שימו חצי מכמות הריבועים בצד – תאפו אותם מאוחר יותר.
-
קחו תבנית מאפינס עם 12 שקעים והדקו ריבוע בצק בתוך כל שקע.
-
הכניסו ½ מתערובת הבשר לתוך כל שקע בצק – ודאו שיש לכם כמות שווה בתוך כל מאפינס. קשטו כל מאפה עם 2-3 צנוברים, אם בחרתם להשתמש בהם.
-
אפו את המאפים בתנור למשך 10-12 דקות, או עד שקצוות הבצק מושחמים מעט.
-
בינתיים הכינו באותו אופן 12 מאפים נוספים מריבועי הבצק המוכנים, והכניסו אותם לתנור ברגע שהמנה הראשונה מוכנה.
-
הגישו חם לשולחן.