אין כמו מאפה טעים במילוי בשר, כדי להפוך כל ארוחה למיוחדת. היום נלמד אתכם שבורקס שכזה לא חייב להיות משולש או מרובע – הוא גם יכול להיות מסודר בצורה יפהפייה, כמו פרחים! מי שתעזור לכם להכין מנה נפלאה ועשירה בהפתעות ותבלינים נפלאים שכזו, היא יוצרת המתכונים Berko Made. אז קדימה, הפשילו שרוולים וגלו איך להכין פרחי בצק עלים טעימים במילוי בשר.
רכיבים למתכון לפרחי בצק עלים במילוי בשר:
אופן הכנת מתכון לפרחי בצק עלים במילוי בשר:
-
טגנו על מחבת עם שמן את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
-
הוסיפו למחבת את הבשר הטחון ואת הקבנוס, וערבבו היטב.
-
הוסיפו את זרעי הכמון והכוסברה, וגם את הראס אל חנות, וערבבו.
-
טגנו את תערובת הבשר עם התיבול על אש בינונית למשך כמה דקות עד שהיא נראית מוכנה, הוסיפו מלח ופלפל וערבבו.
-
הורידו את המנה מהאש, העבירו אותה לקערה וחכו עד שהיא תתקרר (אפשר להכניס למקרר לכמה דקות).
-
הניחו פס מהמילוי על מרכזה של כל רצועת בצק עלים, והדקו אותה פעמיים – פעם ראשונה לחצי תוך הידוק עדין של הקצוות שלמטה, ובפעם השנייה מתחו את הקצה התחתון כלפי מעלה, כפי שניתן לראות בסרטון.
-
חתכו את הגליל שנוצר לחתיכות של כ-2 ס"מ.
-
סדרו בתבנית אפייה 6-7 חתיכות בצורה של פרח, למשל, חתיכה אחת באמצע, ו-6 שמקיפות אותה. הדקו מעט במרכז.
-
מרחו ביצה על הבצק ופזרו מעט שומשום מעל.
-
אפו בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
-
הגישו חם לשולחן – מומלץ עם טחינה בצד.
מקור: Berko Made