קציצות בשר הן מאכל אהוב ומוכר כמעט בכל בית בישראל ובעולם כולו, זאת בשל פשטות ההכנה והטעם הממכר שאפשר לשלב עם שלל רטבים מיוחדים. עם זאת, רוב המנות מהסוג הזה עשירות בקלוריות, לכן מוטב להכיר חלופות טעימות, מזינות ודיאטטיות הרבה יותר. זה בדיוק מה שאתם הולכים לגלות עכשיו – מתכון לקציצות בקר וקישואים אפויות עם רוטב עגבניות טעים – מנה אישית של 5 קציצות בעלת ערך קלורי של 170 קלוריות.
רכיבים לקציצות בשר וקישואים:
אופן הכנת הקציצות בשר וקישואים:
-
חממו תנור ל-200 מעלות.
-
הניחו נייר אפיה בתבנית תואמת לתנור והניחו בצד.
-
הניחו בקערה גדולה את כל רכיבי הקציצות ובעזרת הידיים ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה – התערובת צריכה להיות לחה מעט.
מקור תמונה:
bakerbynature
-
החלו לגלגל כדורי בשר בגודל של כדור פינג פונג והניחו על התבנית במרחק אחד מהשני עד שתערובת הבשר נגמרת.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך 20-25 דקות או עד שהקציצות מקבלות גוון שחום. לאחר מכן הוציאו את התבנית מהתנור והניחו בצד.
מקור תמונה:
bakerbynature
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
-
חממו שמן זית בסיר גדול מעל אש בינונית.
-
הוסיפו לסיר שום וטגנו אותו כדקה – חשוב לשים לב לא לשרוף אותו.
-
הוסיפו עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל שחור, סוכר, תיבול איטלקי ופתיתי צ'ילי, וערבבו יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הביאו את תכולת הסיר לכדי רתיחה תוך ערבוב מדי פעם – כ-15 דקות.
-
טעמו את הרוטב ותקנו את התיבול במידת הצורך.
-
הוסיפו את קציצות הבשר אל הרוטב, ערבבו, בשלו למשך כ-2 דקות והגישו אל השולחן.
מקור תמונה:
bakerbynature