header

מתכון לשיפודי כבד טעימים עם לחם גיאורגי

כולנו עושים שימוש בשיפודים, כאשר רובנו משתמשים בהם כדי לצלות סוגי בשר שונים על האש. עם זאת, ישנם מתכונים ושיטות בישול שעוזרים לשדרג רבות את המנה שמכינים, ואם אפשר גם שהם יהיו דיאטטיים ככל הניתן, אז עוד יותר טוב. מתכון דיאטטי בשרי שכזה תכירו כעת – מתכון לשיפודי כבד כבש או עוף עם רק 263 קלוריות למנה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לשיפודי כבד טעימים עם לחם גיאורגי מקור תמונה: eatingwell
רכיבים לשיפודי כבד:
זרעי כמון - 4 כפיות
שמן זית - 2 כפות (ועוד קצת להגשה)
שיני שום - 4 (כתושות)
מלח - 1 כפית
כבד עוף - 450 גרם (חתוכים לחתיכות בגודל 3 ס"מ - ניתן להחליף בכבד כבש)
עלי בזיליקום - 24 (טריים)
לוואשי - 2 (חתוכים לחצי - מתכון ללחם גיאורגי)
מיץ לימון - 2 כפות (טרי)
אופן הכנת השיפודי כבד:
  1. קלו את זרעי הכמון במחבת קטנה מעל אש בינונית עד שהם מתחילים להפיץ ריח, כ-2 דקות.
  2. העבירו את הזרעים לצלחת והניחו להם להתקרר, לאחר מכן טחנו אותם בעזרת עלי ומכתש.
  3. ערבבו את אבקת זרעי הכמון יחד עם שמן, שום, מלח ופלפל בקערה בינונית.
  4. הוסיפו אל קערת התבלינים את הכבדים החתוכים, ערבבו היטב והניחו במקרר למשך 3 עד 24 שעות עם כיסוי.
  5. חממו מחבת פסים או גריל לחום גבוה.
  6. השחילו את הכבדים על 4 שיפודי מתכת, שמנו את הגריל והניחו את השיפודים עליו.
  7. צלו את השיפודים עד לבישול מלא, בין 3 ל-5 דקות בסך הכל.
  8. סדרו את חצאי לחם הלוואשי ומעל כל אחד מהם פזרו 6 עלי בזיליקום, שיפוד אחד מפורק, חצי כף מיץ לימון ומעט שמן זית, והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.