חזה העוף נחשב לנתח דל בשומן וכולסטרול, עשיר בחלבון ובעל טעם עדין ולא דומיננטי לעומת בשרים אחרים. הוא מתאים לטיגון, צלייה, גריל והקפצה. צורתו השלמה דומה לפרפר אך אפשר לחתוך ולפרוס אותו במגוון גדלים וצורות כמו: פרוסות עבות המתאימות למגוון מנות ותבשילים, שניצל, רצועות למנות מוקצפים... בגלל שהנתח יחסית "רזה" (ולא עשיר בשומנים) רצוי לצרף לו מרינדה או רוטב עסיסיים, בעיקר כשאופים אותו, כדי שלא יתייבש. הוא נחשב בשר יחסית זול, מהיר, טעים וקל הכנה.
כמה טיפים לפני שנלמד להכין חזה עוף קל הכנה וטעים במחבת:
חזה העוף: אם אתם מעדיפים את חזות העוף דקים, ונקיים מגידים ועצמות בקשו מהקצב שיחתוך לכם דק, כמובן שאפשר לחתוך גם לבד בבית. עדיף תמיד להשתמש בבשר טרי לעומת בשר לאחר הפשרה, אם אתם מפשירים מומלץ לעשות זאת בטמפרטורת החדר, או במקרר.
השרייה במרינדה: מומלץ להשרות את חזה העוף במרינדה לפני ההכנה. פעולה זו מרככת את הבשר ובזמן המנוחה הטעמים חודרים ונספגים בבשר, ומעניקים טעם עשיר. דרך נוספת ומהירה יותר, שעלולה לייבש את הנתח אם תפריזו בזמן הצלייה ועוצמת הלהבה, היא לבזוק מלח, פלפל ותבלינים נבחרים בזמן הצלייה.
חיתוך: אפשר להשאיר אותו כנתח, אפשר לחתוך לקוביות או לרצועות, לבחירתכם. כמה שהחיתוך ועובי הנתח קטנים ודקים יותר כך מתקצר זמן ההכנה.
צלייה: מחממים היטב מחבת נון סטיק (עם צפוי לא נדבק), מחבת פסים, או פלאנצ'ה על אש גבוהה, מוסיפים את חזות העוף, לאחר צריבה ראשונית חזקה מנמיכים את להבת האש, מוסיפים את מרינדת ההשריה אם נשארה, וצולים משני הצדדים כ-2-3 דקות, עד הגעה לצבע הרצוי.