header

מתכון לחזה עוף במחבת

חזה העוף נחשב לנתח דל בשומן וכולסטרול, עשיר בחלבון ובעל טעם עדין ולא דומיננטי לעומת בשרים אחרים. הוא מתאים לטיגון, צלייה, גריל והקפצה. צורתו השלמה דומה לפרפר אך אפשר לחתוך ולפרוס אותו במגוון גדלים וצורות כמו: פרוסות עבות המתאימות למגוון מנות ותבשילים, שניצל, רצועות למנות מוקצפים... בגלל שהנתח יחסית "רזה" (ולא עשיר בשומנים) רצוי לצרף לו מרינדה או רוטב עסיסיים, בעיקר כשאופים אותו, כדי שלא יתייבש. הוא נחשב בשר יחסית זול, מהיר, טעים וקל הכנה. 

חזה עוף טרי

כמה טיפים לפני שנלמד להכין חזה עוף קל הכנה וטעים במחבת:

חזה העוף: אם אתם מעדיפים את חזות העוף דקים, ונקיים מגידים ועצמות בקשו מהקצב שיחתוך לכם דק, כמובן שאפשר לחתוך גם לבד בבית. עדיף תמיד להשתמש בבשר טרי לעומת בשר לאחר הפשרה, אם אתם מפשירים מומלץ לעשות זאת בטמפרטורת החדר, או במקרר.

השרייה במרינדה: מומלץ להשרות את חזה העוף במרינדה לפני ההכנה. פעולה זו מרככת את הבשר ובזמן המנוחה הטעמים חודרים ונספגים בבשר, ומעניקים טעם עשיר. דרך נוספת ומהירה יותר, שעלולה לייבש את הנתח אם תפריזו בזמן הצלייה ועוצמת הלהבה, היא לבזוק מלח, פלפל ותבלינים נבחרים בזמן הצלייה.

חיתוך: אפשר להשאיר אותו כנתח, אפשר לחתוך לקוביות או לרצועות, לבחירתכם. כמה שהחיתוך ועובי הנתח קטנים ודקים יותר כך מתקצר זמן ההכנה.

צלייה: מחממים היטב מחבת נון סטיק (עם צפוי לא נדבק), מחבת פסים, או פלאנצ'ה על אש גבוהה, מוסיפים את חזות העוף, לאחר צריבה ראשונית חזקה מנמיכים את להבת האש, מוסיפים את מרינדת ההשריה אם נשארה, וצולים משני הצדדים כ-2-3 דקות, עד הגעה לצבע הרצוי.

זמן הכנה: 40 דקות
כמות יחידות: 4
רמת קושי: קל
מתכון לחזה עוף במחבת
רכיבים לחזה עוף:
חזה עוף - 500 גרם (כ-4 חתיכות)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
פפריקה - כפית
שיני שום - 2 שיני שום (כתושות)
שמן זית - 2 כפות
אופן הכנת חזה עוף:
  1. מנקים את העוף מחלקים מיותרים, אם צריך פורסים אותם, אבל דואגים שיהיו בשרניים ולא דקים כמו שניצלים. preperation
  2. שמים בקערה פפריקה, מלח, פלפל שחור, שום כתוש כף שמן זית, ומערבבים.
  3. מוסיפים לקערה את העוף, מערבבים בעזרת הידיים מורחים ועוטפים היטב מכל צד במירדנה. מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות, כדי שהטעמים יספגו.
  4. מחממים מחבת על אש גבוהה (עדיפות למחבת פסים), אם המחבת רגילה משמנים אותה עם שארית שמן זית, אם מחבת הפסים אין צורך לשמן, לבחירתכם.
  5. לאחר שהמחבת לוהטת, מניחים בזהירות את העוף הטבול במרינדה, לאחר כ-30 שניות מחלישים את להבת הכיריים לבינונית וצורבים מכל צד כ-2 דקות. preperation
  6. מגישים כנתח שלם או פורסים לרצועות, עם תוספת טעימה. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף למרינדה עשבי טיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר...
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.