עוף הוא לרוב המרכיב המרכזי של המנה העיקרית, אך אין שום סיבה שלא להשתמש בו גם כבסיס למתאבן טעים ומשביע. המתכון למעשה מצריך רק שני רכיבים, רוטב פסטו וחזה עוף, אך אם אתם לא רוצים להשתמש ברוטב מוכן מראש תוכלו ללחוץ כאן כדי להכיר מתכון לממרח פסטו ביתי ועוד 11 רטבים אחרים.
אופן הכנת השיפודי עוף:
-
חממו מראש את התנור שלכם לטמפרטורה של 180° מעלות ובינתיים הכינו תבנית לתנור מרופדת בנייר אפייה.
-
חיתכו את חזה העוף לקוביות בהתאם לגודל הרצוי על השיפוד, העבירו לקערה, הוסיפו את הפסטו וערבבו היטב.
-
סדרו את קוביות העוף על שיפודי מתכת והניחו כל שיפוד מוכן על תבנית האפייה. הכמות מיועדת ל-5-6 שיפודים אך ניתן להכין יותר או פחות בהתאם לכמות הבשר על כל שיפוד.
-
הכניסו את השיפודים לתנור למשך 30 דקות או עד שהעוף מוכן וקיבל את המרקם והצבע הרצויים.