header

מתכון לסלט עוף אסייתי

תמיד נשארות כמה שוקי עוף או חתיכות חזה שלא נאכלו, במקום לזרוק אותן לפח תוכלו להכין מהן את מנת הפתיחה המקורית הבאה, שהיא מתכון מושלם לסלט טעים ומשביע.
 
זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט עוף אסייתי
רכיבים לרוטב:
חומץ בן יין - 3 כפות (אדום)
שמן שומשום - 2 כפיות
בצלים ירוקים - 4 (קצוצים דק)
ג'ינג'ר - 2 ס"מ (כתוש)
דבש - 2 כפיות
רכיבים לסלט עוף:
עוף - 5 כוסות (מבושלת, גרוס לחתיכות גסות)
חסה אייסברג - 3 כוסות (קצוצה)
כרוב לבן - 2 כוסות (קצוץ)
כרוב סגול - 2 כוסות (קצוץ)
מלפפון - 1 (גדול, קצוץ)
פלפל אדום - ½ (חתוך לרצועות דקות)
שקדים - ¼ כוס (שבורים)
אופן הכנת הרוטב:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות.
  2. ערבבו את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, העבירו לצנצנת סגורה ונערו היטב לחיבור כל המרכיבים.
אופן הכנת הסלט עוף:
  1. הניחו את העוף בקערה גדולה, הוסיפו לו כמה כפות מהרוטב והקפיצו כך שכל העוף יתכסה, אך לא יוצף רוטב.
  2. פזרו את השקדים על תבנית עם נייר אפייה וקלו אותם בתנור במשך 10 דקות.
  3. ערבבו את הגמבה, המלפפון, הכרוב והחסה, הוסיפו אותם אל העוף וערבבו היטב. הוסיפו את הרוטב לאט לאט והמשיכו לערבב, עד שכל הסלט יכוסה ברוטב.
  4. להגשה, פזרו מעל את השקדים הקלויים.
מקור: שושנה מאיר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.