תמיד נשארות כמה שוקי עוף או חתיכות חזה שלא נאכלו, במקום לזרוק אותן לפח תוכלו להכין מהן את מנת הפתיחה המקורית הבאה, שהיא מתכון מושלם לסלט טעים ומשביע.
אופן הכנת הרוטב:
-
חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות.
-
ערבבו את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, העבירו לצנצנת סגורה ונערו היטב לחיבור כל המרכיבים.
אופן הכנת הסלט עוף:
-
הניחו את העוף בקערה גדולה, הוסיפו לו כמה כפות מהרוטב והקפיצו כך שכל העוף יתכסה, אך לא יוצף רוטב.
-
פזרו את השקדים על תבנית עם נייר אפייה וקלו אותם בתנור במשך 10 דקות.
-
ערבבו את הגמבה, המלפפון, הכרוב והחסה, הוסיפו אותם אל העוף וערבבו היטב. הוסיפו את הרוטב לאט לאט והמשיכו לערבב, עד שכל הסלט יכוסה ברוטב.
-
להגשה, פזרו מעל את השקדים הקלויים.
מקור: שושנה מאיר