אם חשבתם שסלט הוא מסוגי המאכלים שלא יכולים להשביע למשך זמן ארוך, כדאי שתכירו את מתכון סלט הכרוב הבא שיכול לשמש כארוחת צהריים מלאה ומשביעה. אל המנה הטעימה והמיוחדת הזו מתווסף רוטב לימון-פרג אשר נותן טעם חמצמץ עדין ועוזר בתהליכי העיכול. בפעם הבאה שתתלבטו בין סלט לארוחה, כדאי שתנסו את המנה שתשלב לכם בין שני העולמות.
מקור תמונה:
budgetbytes
אופן הכנת הרוטב:
-
הכניסו את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה ונערו אותה היטב, או הכניסו אותם למעבד מזון והפעילו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
אופן הכנת הסלט:
-
חתכו את הכרוב לרצועות דקות והכניסו לקערה גדולה.
-
פזרו מלח מעל הכרוב, החלו לעסות אותו במשך כ-5 דקות והניחו אותו בצד ל-5 דקות נוספות. בינתיים הכינו את הרוטב.
-
העבירו את הכרוב למסננת ושטפו את רצועות הכרוב מתחת למים זורמים עד שהמלח מוסר לחלוטין ולא נשארים יותר מים במסננת.
-
העבירו את הכרוב לקערה גדולה ופזרו מעליו את כל חומרי הסלט, ערבבו היטב והניחו במקרר או הגישו עם הרוטב מעל.