גורדון רמזי נודע כיום בתור שף בריטי רגזן מתחרויות בישול טלוויזיניות, אך מעבר לכך הוא שף מנוסה ובעל שם. במהלך שנות הקריירה שלו גורדון נדד בין אנגליה לצרפת, צבר לעצמו מוניטין וניסיון עד שניהל מסעדה שזכתה לשלושה כוכבי מישלן. בסלט שלפניכם רמזי שילב בין ירקות וסטייק ליצירת מנה טעימה ומשביעה שתשאיר לכם וליתר הסועדים טעם של עוד.
מקור תמונה:
gordonramsay
אופן הכנת הסלט סטייק:
-
תבלו את הסטייקים במלח ופלפל ועסו לתוכם שמן זית.
-
חממו מחבת בינונית עם מעט שמן, הניחו עליה את הסטייקים וצלו אותם 2-3 דקות מכל צד לדרגת עשייה נא למחצה (מדיום רר).
-
הסירו את הסטייקים מהמחבת והניחו בצד בזמן הכנת הסלט.
-
הניחו את הגזרים, הצנוניות, העגבניות, הנענע, הבצל, הבצל הירוק, המלפפון והחסה בקערה והניחו בצד.
אופן הכנת הרוטב:
-
כתשו יחד שום ופלפל, העבירו לקערה קטנה וערבבו יחד עם סוכר, רוטב סויה ומיץ לימון.
-
טפטפו את הרוטב על הסלט וערבבו היטב לספיגת טעמים.
-
חתכו את הסטייק לרצועות עבות, הניחו על הסלט והגישו חם.