header

מתכון לסלט סטייק מתובל - גורדון רמזי

גורדון רמזי נודע כיום בתור שף בריטי רגזן מתחרויות בישול טלוויזיניות, אך מעבר לכך הוא שף מנוסה ובעל שם. במהלך שנות הקריירה שלו גורדון נדד בין אנגליה לצרפת, צבר לעצמו מוניטין וניסיון עד שניהל מסעדה שזכתה לשלושה כוכבי מישלן. בסלט שלפניכם רמזי שילב בין ירקות וסטייק ליצירת מנה טעימה ומשביעה שתשאיר לכם וליתר הסועדים טעם של עוד. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט סטייק מתובל - גורדון רמזי מקור תמונה: gordonramsay
רכיבים לסלט סטייק:
סטייק סינטה - 2 (200-250 גר' כל אחד)
שמן זית - מעט (לטיגון)
גזרים - 2 (קלופים וחתוכים לרצועות דקות)
צנוניות - 6 (פרוסות דק)
עגבניות שרי - 200 גר' (חתוכות לשניים)
נענע - חופן (קצוצה - עלים בלבד)
בצל - 1 (קטן, פרוס דק)
בצלים ירוקים - 3 (חתוכים גס)
מלפפון - 1 (גדול, קלוף, נטול גרעינים ופרוס)
חסה - 10 עלים (שטופים וקצוצים)
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לרוטב:
שן שום - 1 (קצוצה)
צ'ילי אדום - 1 (ללא גלעינים, קצוץ)
סוכר חום - 2 כפיות (דמררה)
רוטב סויה - 2 כפות
מיץ לימון - מ-1 לימון (גדול)
אופן הכנת הסלט סטייק:
  1. תבלו את הסטייקים במלח ופלפל ועסו לתוכם שמן זית.
  2. חממו מחבת בינונית עם מעט שמן, הניחו עליה את הסטייקים וצלו אותם 2-3 דקות מכל צד לדרגת עשייה נא למחצה (מדיום רר).
  3. הסירו את הסטייקים מהמחבת והניחו בצד בזמן הכנת הסלט.
  4. הניחו את הגזרים, הצנוניות, העגבניות, הנענע, הבצל, הבצל הירוק, המלפפון והחסה בקערה והניחו בצד.
אופן הכנת הרוטב:
  1. כתשו יחד שום ופלפל, העבירו לקערה קטנה וערבבו יחד עם סוכר, רוטב סויה ומיץ לימון.
  2. טפטפו את הרוטב על הסלט וערבבו היטב לספיגת טעמים.
  3. חתכו את הסטייק לרצועות עבות, הניחו על הסלט והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.