header

מתכון לאסאדו ברוטב יין ושזיפים

אם אתם מארחים ורוצים להשוויץ במנה מיוחדת ועסיסית, מתכון האסאדו שלפניכם לא יאכזב אתכם. הטעם המעודן של רוטב היין והשזיפים ילטף ברכות את בשר האסאדו, ישמור על עסיסיותו ויעניק לו מתיקות עדינה, ומומלץ להגיש את המנה לצד פירה תפוחי אדמה כדי להפוך את הארוחה שלכם למושלמת.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 7
רמת קושי: קל
מתכון לאסאדו ברוטב יין ושזיפים מקור תמונה: losantojosdeclara
רכיבים לאסאדו ברוטב יין:
אסאדו - ½1-1 קג' (ללא עצם)
מלח - ½1 כפיות
סוכר - 2 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - 1 כפית
רוטב ווסטרשייר - 1 כף (או 1 כף חומץ בלסמי עם מעט סוכר חום)
שמן זית - 100 מ"ל
בצל - 1 (בינוני, קצוץ גס)
שזיפים מיובשים - 12 (מגולענים)
יין לבן - 250 מ"ל
מים - ¼ כוס (רק אם יש צורך - הסבר בהמשך)
אופן הכנת האסאדו ברוטב יין:
  1. מזגו את היין הלבן לתבנית פיירקס זכוכית, הוסיפו מלח, פלפל, טימין, סוכר, רוטב ווסטרשייר ושמן זית וערבבו היטב.
  2. הניחו את בשר האסדו בתוך התבנית, גלגלו וצפו את הבשר מכל צדדיו.
  3. פזרו את השזיפים והבצל וערבבו שוב ברוטב עם היין, כסו והניחו במקרר למשך הלילה.
  4. למחרת הוציאו את התבנית מהמקרר, היפכו את הבשר על הרוטב כך שהחלק שהיה כל הלילה ברוטב יהיה עכשיו למעלה והניחו למנוחה של כ-40 דקות.
  5. בינתיים חממו את התנור ל-180 מעלות.
  6. אפו את הבשר בתבנית כשעה, לקראת סוף הצלייה, הוציאו את התבנית וצקו מהרוטב על הבשר.
  7. בשלב הזה צריך לבדוק אם כמות המרינדה הצטמצמה יתר על המידה, במידה וכן הוסיפו את ¼ כוס המים. אם לא החזירו את התבנית לתנור לחום של 200 מעלות למשך כ-40 דקות.
  8. לאחר שהבשר מוכן הוציאו אותו מהתנור, סננו את הנוזלים לכלי ושמרו אותם לשלב ההגשה.
  9. הניחו את בשר האסאדו בחוץ לצינון למשך כ-30 דקות.
  10. פרסו את בשר האסאדו לפרוסות, הניחו על צלחת וצקו מעל מעט מהרוטב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.