מתכון לסינייה, מנת בשר מהמטבח הערבי שמשלבת בשר טחון יחד עם טחינה ליצירת מאכל מיוחד וטעים. את הסינייה תוכלו להגיש לצד פיתה, לאפה, לחמנייה וכל סוג לחם אחר שתירצו ליצירת מנה טעימה ומשביעה.
מקור תמונה:
saramoulton
אופן הכנת הסינייה:
-
על מחבת גדולה, חממו שמן זית, הוסיפו לו בצל וטגנו קלות. הוסיפו למחבת את השום ופלפל הצ'ילי והמשיכו לטגן קלות.
-
הכניסו את הבשר הטחון לקערה, הוסיפו לו את תכולת המחבת, פטרוזיליה, צנוברים/שקדים, קינמון, צ'ילי, בהרט ומלח וערבבו היטב.
-
מרחו את כף השמן שנותרה על תבנית תנור, ופזרו עליה את תערובת הבשר. חממו תנור לטמפרטורה של 220°מעלות, והכניסו לתוכו את התבנית למשך 20 דקות.
אופן הכנת הרוטב טחינה:
-
בקערה קטנה, ערבבו טחינה עם מיץ לימון ושום. לאחר מכן הוסיפו מים בהדרגה עד שהטחינה תגיע למרקם נוזלי סמיך.
-
הוציאו את התבנית עם הבשר מהתנור, טפטפו עליה את הטחינה, החזירו לתנור ל-15 דקות נוספות, הוציאו והגישו חם.