header

מתכון לסינייה - מנת בשר מהמטבח הערבי

מתכון לסינייה, מנת בשר מהמטבח הערבי שמשלבת בשר טחון יחד עם טחינה ליצירת מאכל מיוחד וטעים. את הסינייה תוכלו להגיש לצד פיתה, לאפה, לחמנייה וכל סוג לחם אחר שתירצו ליצירת מנה טעימה ומשביעה.

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסינייה - מנת בשר מהמטבח הערבי מקור תמונה: saramoulton
רכיבים לסינייה:
שמן זית - 2 כפות
בשר בקר - 225 גר' (או טלה, טחון)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
פלפל צ'ילי - 1 (קצוץ דק)
שיני שום - 3 (כתושות)
אבקת צ'ילי - ½ כפית
קינמון - ½ כפית
בהרט - 1 כפית
צנוברים - ½ כוס (או שקדים קצוצים)
פטרוזיליה - 1 כוס (טחונה)
מלח - לפי הטעם
רכיבים לרוטב טחינה:
שיני שום - 3 (כתוש)
מים - 1 כוס
אופן הכנת הסינייה:
  1. על מחבת גדולה, חממו שמן זית, הוסיפו לו בצל וטגנו קלות. הוסיפו למחבת את השום ופלפל הצ'ילי והמשיכו לטגן קלות.
  2. הכניסו את הבשר הטחון לקערה, הוסיפו לו את תכולת המחבת, פטרוזיליה, צנוברים/שקדים, קינמון, צ'ילי, בהרט ומלח וערבבו היטב.
  3. מרחו את כף השמן שנותרה על תבנית תנור, ופזרו עליה את תערובת הבשר. חממו תנור לטמפרטורה של 220°מעלות, והכניסו לתוכו את התבנית למשך 20 דקות.
אופן הכנת הרוטב טחינה:
  1. בקערה קטנה, ערבבו טחינה עם מיץ לימון ושום. לאחר מכן הוסיפו מים בהדרגה עד שהטחינה תגיע למרקם נוזלי סמיך.
  2. הוציאו את התבנית עם הבשר מהתנור, טפטפו עליה את הטחינה, החזירו לתנור ל-15 דקות נוספות, הוציאו והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.