המתכון שלפניכם אמנם דל בפחמימות, אך הוא עמוס בטעמים עשירים מהמזרח הרחוק. הכירו את ראפ הסינטה - במקום להעמיס קלוריות מיותרות כשמגלגלים בשר בטורטיה, תוכלו לאכול את המנה הזו וליהנות מירקות בריאים כמו גזר, חסה וצנון, ומנתח סינטה עסיסי בתיבול אסייתי. מי אמר שבריא וטעים לא יכולים ללכת יד ביד?
אופן הכנת הגזר המוחמץ:
-
הרתיחו מים מומלחים בסיר בינוני.
-
הוסיפו את הגזרים ובשלו במשך דקה.
-
סננו את המים ושטפו את הגזרים בזריזות במים קרים.
-
הניחו את הגזרים בצנצנת או קערה עם מכסה.
-
ערבבו בסיר קטן את כוס המים, החומץ, השום, המלח, הסוכר ואת עלי הדפנה. הביאו את התערובת לרתיחה.
-
הנמיכו את האש לחום בינוני ובשלו במשך שתי דקות נוספות.
-
מזגו את התערובת כולה לצנצנת עם הגזרים, אפשר לשמור את הגזרים במקרר עד כמה שבועות.
אופן הכנת הנתחי סינטה:
-
חתכו את נתחי הבשר לפרוסות דקות.
-
גרדו באמצעות פומפייה את הבצל והאגסים.
-
ערבבו בקערה גדולה את הבצל והאגסים עם השום, הג'ינג'ר, הסויה, הסוכר החום, שמן השומשום, והמירין.
-
הוסיפו לקערה את נתחי הסינטה, כסו את אותה בניילון נצמד. השאירו במקרר למשך שעתיים לפחות.
-
הוציאו את הקערה מהמקרר כרבע שעה לפני זמן הבישול כדי שתגיע לטמפרטורת החדר.
-
חממו בווק או מחבת גדולה שמן קנולה, ובשלו את נתחי הבקר יחד עם הבצל הירוק. כ-5 דקות בישול. פזרו בנדיבות שומשום מעל, וערבבו.
אופן הכנת הרול חסה:
-
הניחו עלה חסה על משטח העבודה ועליו הניחו רצועות בשר, צנון, מלפפון חמוץ וגזר וגלגלו כמו טורטיה.
-
חיזרו על הפעולה עד לגמר הבשר והירקות, והגישו.
מקור: שמעון לב