חזה עוף משמש להכנה של מגוון מאכלים, דוגמת שניצל ואצבעות עוף, ובעזרת המתכון הבא תוכלו להכין גרסה בריאה יותר ודלת פחמימות של המנות הללו, באמצעות שימוש בקמח שקדים במקום בקמח רגיל, ובאפייה במקום בטיגון.
אופן הכנת השניצל עוף:
-
חממו את התנור ל-200 מעלות ורפדו 2 תבניות בנייר אפייה.
-
בקערה עמוקה ערבבו יחדיו קמח שקדים, פפריקה, אבקת שום, מלח, פטרוזיליה יבשה, כמון/אבקת מרק עוף ופלפל שחור.
-
בקערה נפרדת טרפו היטב את הביצים.
-
טפחו על רצועות העוף בעזרת מגבת נייר כדי לספוח נוזלים עודפים, טבלו אותן בביצים ולאחר מכן בקערה עם תערובת קמח השקדים.
-
חלקו את רצועות העוף המצופות בין 2 תבניות האפייה, רססו אותן במעט שמן ואפו במשך 8-9 דקות.
-
הוציאו את התבניות מהתנור, הפכו את אצבעות העוף, רססו את צידן השני בשמן והחזירו לתנור ל-8-9 דקות נוספות. הוציאו את רצועות העוף המוכנות והגישו חם.