המתכון הזה שובר את מיתוס השניצל המטוגן ומציג גרסה אפויה וקלילה לחתיכות חזה העוף העסיסיות שעטופות בפירורי לחם קראנצ'יים ופיקנטיים שיעשו לכם כיף בפה בכל ביס.
אופן הכנת חטיפי חזה עוף:
-
חממו את התנור מראש ל-220 מעלות, הניחו נייר אפייה על תבנית והניחו אותה בצד.
-
חתכו את חזה העוף לקוביות קטנות, בערך בגודל של נגיסה.
-
בקערה גדולה שימו את חתיכות העוף ותבלו אותן בחצי כפית פפריקה, מלח ופלפל וערבבו היטב.
-
טרפו היטב את הביצים עם המים בצלוחית עד ליצירת בלילה.
-
פזרו את פירוריי הלחם על צלחת שטוחה, הוסיפו חצי כפית פפריקה נוספת, את האורגנו, התימין, הצ'ילי היבש ומלח ופלפל שחור לפי הטעם. ערבבו היטב בעזרת הידיים.
-
טבלו את חתיכות העוף בתוך בלילת הביצה ולאחר מכן עטפו אותן בפירורי הלחם והניחו על תבנית האפייה בצורה שווה.
-
הזליפו מעל מעט שמן זית והכניסו לתנור שחומם מראש למשך 10-12 דקות.
-
בזמן האפייה הפכו את חתיכות העוף מצד לצד לבישול אחיד.
אופן הכנת המטבל:
-
ערבבו היטב את המיונז, הדבש, מיץ הלימון, החרדל, ואם יש צורך גם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מקור: שירלי ס.