קל להבין אנשים שאוהבים את הטעם של השניצל המטוגן הקלאסי בציפוי פירורי לחם, אבל היום אתם תכירו חלופה מפתיעה ומתקתקה ללא גלוטן למנה האהובה הזאת, שילדים וגם מבוגרים ישמחו לטעום. מדובר במתכון לחזה עוף אפוי בציפוי פריך נפלא של אגוזי פקאן, דבש ודגני בוקר פשוטים מתירס (קורנפלקס), כולם רכיבים שכנראה יש לכם עכשיו בבית. אז הפשילו שרוולים וגלו כיצד ניתן להכין חזה עוף נהדר שאי אפשר לעמוד בפניו!
רכיבים לחזה עוף בציפוי דבש ופקאן:
אופן הכנת חזה עוף בציפוי דבש ופקאן:
-
חממו מראש תנור לטמפרטורה של 230 מעלות והתחילו בהכנת הציפוי.
-
הכניסו את אגוזי הפקאן למעבד מזון וטחנו אותם היטב, אך לא עד לקבלת מרקם של מחית. לאחר מכן הוסיפו את הקורנפלקס, התבלינים והדבש, והפעילו את מעבד המזון לכמה פעימות קצרות כדי לערבב את הרכיבים.
-
סדרו על משטח העבודה שלכם את חתיכות חזה העוף הנקיות, ולצידן קערה גדולה עם 2 ביצים מעורבבות, כלי רחב שאליו תעבירו את התערובת ממעבד המזון ותבנית מכוסה בנייר אפייה.
-
קחו חתיכת של עוף, ותבלו אותן לבחירתכם עם מלח ופלפל קאיין. לאחר מכן, טבלו אותן לחלוטין בביצה והעבירו לכלי עם הציפוי היבש. לחצו על העוף קלות ואל תשכחו להפוך אותו במהירות כדי לקבל כיסוי אחיד. בסיום, הניחו את העוף המצופה על תבנית האפייה וחזרו על התהליך עם החתיכות הנותרות.
-
הכניסו את חתיכות העוף המצופות לתנור למשך כ-20 עד שהבשר מבושל באופן אחיד, והגישו לשולחן!