מלוח'יה הוא תבשיל מצרי העשוי מעלים צעירים של צמח מלוכיה נאכלת, המורכב מבשר או עוף ומוגש בליווי אורז או לחם ביתי חם וטרי. מתכון המלוח'יה קל להכנה וטעמו הנפלא מעורר את בלוטות הטעם כל פעם מחדש. את עלי המלוכיה תוכלו למצוא בשווקים ובחנויות הטבע, וניתן לרכוש אותה טריה בחודשים יוני עד ספטמבר או מיובשת במהלך כל השנה.
מקור תמונה:
Yosi I
אופן הכנת המלוחיה:
-
הכניסו את עלי המלוכיה לתוך סיר עם מים רותחים וערבבו עד להפשרה מלאה.
-
בסיר נפרד טגנו את הבצל עם המלח ועלי הדפנה. הכניסו פנימה את גרגירי ההל קשורים בבד גזה (על מנת שנוכל להוציא אותה אחר כך).
-
הוסיפו את העוף לסיר ובשלו עד כדי חצי בישול, הוציאו את העוף, חיתכו אותו לרצועות קטנות וטגנו בשמן זית.
-
הוציאו את שקיק ההל מהסיר.
-
הוציאו את הבצל, מעכו והחזירו אותו חזרה למרק. הביאו לרתיחה מהירה.
-
הוסיפו לסיר את המלוחיה ובשלו כ-5 דקות. היזהרו מבישול יתר.
-
ערבבו יחד את השום הכתוש ואת הכוסברה היבשה וטגנו בשמן זית עד לגוון חום זהוב. הוסיפו אותם למלוכיה הרותחת ובשלו 2 דקות.
-
הוסיפו לסיר מיץ לימון והגישו בצלחות עמוקות.