מרק חם הוא אוכל מנחם שגורם לתחושה נעימה המזכירה את החורף וגורמת לנו רק לרצות להתכרבל תחת שמיכה עבה. כדי ליהנות ממרק טעים, לא תמיד חייבים לחכות לחורף, אלא להכין את המתכון הבא למרק ירקות נפלא שתרצו להכין במשך כל השנה!
אופן הכנת המרק ירקות:
-
חממו שמן זית בסיר גדול מעל חום בינוני.
-
הוסיפו בצל, גזר וסלרי וטגנו במשך 3-4 דקות.
-
הוסיפו שום ובשלו עוד 30 שניות.
-
צקו מים/מרק עוף, עגבניות מרוסקות תפוחי אדמה, פטרוזיליה, עלי דפנה, טימין, מלח ופלפל שחור והביאו לרתיחה.
-
הוסיפו את השעועית הירוקה, כסו והנמיכו את החום לבינוני-נמוך.
-
בשלו עוד 20 דקות או עד שתפוחי האדמה יהיו רכים. הוסיפו את התירס והאפונה. ערבבו יחדיו ובשלו במשך 5-10 דקות נוספות והגישו.